Show all images
View video

Tornborg och Lundberg 10 RBT lingrävare Scaniadiesel — 1946

En av guldkornen i samlingen. Underbart skick. Fullt funktionsduglig. Fin motor och mekanik.

Michael Luft
Valuator
Send message
Shaun Major
Inspector
Send message

"Man blir lycklig när man startar den fina lingrävaren. Orenoverat välbevarat orginalskick med utrymme för förbättringar, men helt ok som den är också"

COUNTDOWN
CURRENT BID
ENDED
Brokered info_outline
The object is sold after negotiation or negotiation is in progress
LOT NUMBER
LOCATION
12142
ÖVERKALIX
RESERVE PRICE
Reached
LOGIN TO PLACE BIDS
You need an account and be logged in to place bids.
Tip and share
Michael Luft
Authorized valuator
Send message
Shaun Major
Inspector
Send message

"Man blir lycklig när man startar den fina lingrävaren. Orenoverat välbevarat orginalskick med utrymme för förbättringar, men helt ok som den är också"

Description

Med lingrävaraggregat, lyftkran, stockgrip och slängsskopa.

Technical data

 • Year
  1946 
 • Registration date
   
 • Mileage
 • Kw / hp
   
 • Fuel Type
  Diesel 
 • Transmission
 • Interior finish
 • Colour
  Grön 

Condition

 • Mechanical condition:

  Går fint i motor och växlar.

 • Interior condition:

  Normal.

 • Exterior condition:

  Hel och fin men flagad lack och lite ytrost.

 • General condition:

  Mycket fint helhetsskick för orenoverad maskin.

MOT (tech. insp.)

Ej registrerad.

Facts about the model

Tornborg & Lundberg AB var ett stort industriföretag från Stockholm, som sålde allehanda maskiner för bygg- och anläggningsindustrin (till exempel byggkranar, grävmaskiner och cementblandare). Det handlade i första hand om importerade maskiner, men även om egen tillverkning av bland annat lingrävare och byggkranar. Den egna tillverkningen skedde främst i de två dotterbolagen A.-B. Gullbergs & Co. Mekaniska Verkstad i Lindås (förvärvad 1916), samt Sala Maskinfabriks A.B. (förvärvad 1924). Den sistnämnda verkstaden såldes 1972 vidare till Boliden AB.
Bland övriga dotterbolag kan nämnas Torno Maskin AB (försäljning av sågverksmaskiner), samt Sunne Mekaniska Verkstad (tillverkning av sågverksmaskiner).
Företaget Tornborg & Lundbergh A.-B. grundades av Hjalmar Tornborg och Harald Lundbergh år 1882, företagets adress var då Köpmangatan 5 i Stockholm (stadsdel: Gamla stan).
Från och med en omorganisation 1971 användes en ny logotyp, samt namnet Tornborgs i samband med marknadsföring och liknande, men företagets juridiska namn förblev Tornborg & Lundberg AB.
Enligt en annons i tidningen Dagens Nyheter 21 maj 1979 meddelade företaget att man ställde in betalningarna för att träda i likvidation, en svensk industriepok var därmed över.

Location and viewing Information

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta Holger Larsson

Telefon: +46 705 40 00 09

Pick up

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Shaun Major på telefon +46 709 72 40 07 eller maila till shaun.major@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske snarast.
OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Transport
 • Här måste du själv ombesörja transport eller hämta på plats i Överkalix.

Auction information

Allmänt om skicket på fordonen
 • Traktorer och övriga fordon i denna auktion kommer från Holgers Traktormuseum och har under lång tid stått stilla. De flesta har inte körts på många år och alla har stått parkerade utomhus. Informationen om objekten är sparsam och man måste som spekulant bilda sig en uppfattning utifrån bifogat bildmaterial. Maskinerna har då och då dragits runt / startats upp men det kan ha varit flera år sedan sist. De är beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och behöver teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan köras.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Thank you for following our auctions!

We will send you an email when bidding starts.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG