Alle Bilder zeigen
Film zeigen

Tornborg och Lundberg 10 RBT lingrävare Scaniadiesel — 1946

En av guldkornen i samlingen. Underbart skick. Fullt funktionsduglig. Fin motor och mekanik.

Michael Luft
Valuator
E-Mail senden
Shaun Major
Inspector
E-Mail senden

"Man blir lycklig när man startar den fina lingrävaren. Orenoverat välbevarat orginalskick med utrymme för förbättringar, men helt ok som den är också"

COUNTDOWN
HÖCHSTES GEBOT
BEENDET
Brokered info_outline
The object is sold after negotiation or negotiation is in progress
OBJEKTNR
LAGERORT
12142
ÖVERKALIX
RESERVATIONSPREIS
Erreicht
EINLOGGEN, UM GEBOT ABZUGEBEN
Sie müssen ein Konto haben und eingeloggt sein, um ein Gebot abgeben zu können.
Teilen / anderen einen Tip geben
Michael Luft
Authorized valuator
E-Mail senden
Shaun Major
Inspector
E-Mail senden

"Man blir lycklig när man startar den fina lingrävaren. Orenoverat välbevarat orginalskick med utrymme för förbättringar, men helt ok som den är också"

Beschreibung

Med lingrävaraggregat, lyftkran, stockgrip och slängsskopa.

Teknische Daten

 • Baujahr/Modelljahr
  1946 
 • Erstzulassung
   
 • Abgelesener Tachostand (km)
 • Kennzeichen
  Oreg 
 • Fahrgestellnummer
 • Kw / PS
   
 • Kraftstoff
  Diesel 
 • Getriebe
 • Innenausstattung/Polster
 • Farbe
  Grön 

Beurteilung Fahrzeugzustand

 • Zustand technisch:

  Går fint i motor och växlar.

 • Zustand Interieur:

  Normal.

 • Zustand Exterieur:

  Hel och fin men flagad lack och lite ytrost.

 • Zustand gesamt:

  Mycket fint helhetsskick för orenoverad maskin.

Fahrzeugangeben vom Kraftfahrzeugbundesamt

Ej registrerad.

Fakten zum Modell

Tornborg & Lundberg AB var ett stort industriföretag från Stockholm, som sålde allehanda maskiner för bygg- och anläggningsindustrin (till exempel byggkranar, grävmaskiner och cementblandare). Det handlade i första hand om importerade maskiner, men även om egen tillverkning av bland annat lingrävare och byggkranar. Den egna tillverkningen skedde främst i de två dotterbolagen A.-B. Gullbergs & Co. Mekaniska Verkstad i Lindås (förvärvad 1916), samt Sala Maskinfabriks A.B. (förvärvad 1924). Den sistnämnda verkstaden såldes 1972 vidare till Boliden AB.
Bland övriga dotterbolag kan nämnas Torno Maskin AB (försäljning av sågverksmaskiner), samt Sunne Mekaniska Verkstad (tillverkning av sågverksmaskiner).
Företaget Tornborg & Lundbergh A.-B. grundades av Hjalmar Tornborg och Harald Lundbergh år 1882, företagets adress var då Köpmangatan 5 i Stockholm (stadsdel: Gamla stan).
Från och med en omorganisation 1971 användes en ny logotyp, samt namnet Tornborgs i samband med marknadsföring och liknande, men företagets juridiska namn förblev Tornborg & Lundberg AB.
Enligt en annons i tidningen Dagens Nyheter 21 maj 1979 meddelade företaget att man ställde in betalningarna för att träda i likvidation, en svensk industriepok var därmed över.

Lagerort und Info zur Besichtigung

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta Holger Larsson

Telefon: +46 705 40 00 09

Abholung

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Shaun Major på telefon +46 709 72 40 07 eller maila till shaun.major@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske snarast.
OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Transport
 • Här måste du själv ombesörja transport eller hämta på plats i Överkalix.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • Traktorer och övriga fordon i denna auktion kommer från Holgers Traktormuseum och har under lång tid stått stilla. De flesta har inte körts på många år och alla har stått parkerade utomhus. Informationen om objekten är sparsam och man måste som spekulant bilda sig en uppfattning utifrån bifogat bildmaterial. Maskinerna har då och då dragits runt / startats upp men det kan ha varit flera år sedan sist. De är beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och behöver teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan köras.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Danke, dass Sie sich für unsere Auktionen interessieren!

Wir senden Ihnen eine E-Mail, wenn die Gebotabgabe startet.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG