Visa alla bilder
Visa film

Triumph Bonneville 650 T120 — 1971

Otroligt vackert Bonneville-bygge i en smakfullt försiktig café-tolkning, och i princip oanvänd sedan den blev klar.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Prisvärd och attraktiv cykel i ett exceptionellt finrenoverat nyskick. Ägaren startade den när den köptes, men efter det har den vilat i tv-rummets värme."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
79 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16681
HÖGANÄS
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Triumph Bonneville 650 T120?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Prisvärd och attraktiv cykel i ett exceptionellt finrenoverat nyskick. Ägaren startade den när den köptes, men efter det har den vilat i tv-rummets värme."

Beskrivning

Den registrerades i Sverige 1982, men om den importerades från England eller återregistrerades vet inte ägaren och vi har heller inte forskat vidare i ämnet. Mest sannolikt är ändå det första scenariot, då det inte är ovanligt att fordon som importerats på sjuttio- eller åttiotalet kan stå som "Ej import" i registret. Den brukades i alla fall intensivt på åttio- och nittiotalet av några riders på västkusten innan den förra ägaren lät renovera och bygga cykeln. Nuvarande ägare köpte den 2018 och har alltså bara kört cykeln 5 km, därefter har den fått agera skådebröd. Och som sådan tål den också att skärskådas in i varje detalj. Men tycker man att original är bäst är det inga problem att bygga tillbaka med sådana delar. Inget på hojen är kapat, modifierat eller svetsat.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1971/1971 
 • Första registreringsdatum
  1982-07-16 
 • Avläst mätarställning
  15 km 
 • Kw / hk
  35 / 48 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  British Racing Green 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Cykeln är renoverad och byggd genom den förra ägaren och motorn av väl- och erkända P & B MC i Sjövik utanför Göteborg med allt vad det innebär av kvalitet, detaljarbete och pålitlighet. Om man kör med hojen, alltså. Den första ägaren efter renoveringen och den nuvarande har inte kört, eller vågat att köra något, förutom till den sista besiktningen 2017 och en liten testrunda efter det. Den har därför inte rullat mer än totalt 15 km, och bara 5 km efter besiktningen. Motorn byggdes med 750-cylindrar och har alltså något högre effekt än på pappret. En positiv konstruktion från P & B utanför originalets ramar är ett oljefilter, snyggt och diskret placerat i mitten på ramen. Vidare har hojen också ett elektroniskt tändsystem, en välsignelse för många både ägare och hojar. Auktionscykeln har inte infriat några fördomar för engelska motorcyklar och har alltså inte läckt någon olja överhuvudtaget under åren den har förvarats i TV-rummet hos den nuvarande ägaren.

 • Skick interiör:

  Interiört samsas det elektriska under sadeln som i sig är en snygg och lagom café-sportig limpa av fin kvalitet.

 • Skick exteriör:

  Exemplariskt utställningsskick i hela utförandet och i alla detaljer, det andas sådan kvalitet att man förstår ägarens tvekan till att ta ut hojen på vägen. Och därför har den också stått utställd i mitten nere i tv-rummet för kunna njutas av från soffan. Många originaldelar eller nytillverkade delar från öriket, "inget asiatiskt". Ägaren noterade även särskilt att till exempel både fälgar och däck "inte är tillverkat någon annanstans än i England". Viktiga detaljer för entusiasten och samlaren.

 • Skick helhet:

  Ett smycke, en installation eller för den som vågar och vill, en osedvanligt vacker och körbar motorcykel i ett förädlat skick från tiden då den engelska mc-industrin blev frånkörd av den japanska dito.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2013-08-29
Ursprungsbesiktning: 1982-07-08 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1982-07-16
Senast godkända besiktning: 2017-10-13
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Fakta om modellen

En Bonneville T120 är en engelsk klassiker med en säregen oljetankslösning där en del av ramen fungerar som en oljetank. Bland mc-anglofilerna är Bonneville och syskonet Trident fortfarande stora och attraktiva. Alla är medvetna om japanernas omkörning och frånkörning i början på sjuttiotalet, men när Triumph Trident-cyklarna med sina stötstångsmotorer vann över Honda-hojarna med sina avancerade motorer på Daytona Speedway 1971, det glömmer entusiasterna aldrig. En sista suck och en sista seger.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Höganäs

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG