SÄLJA FORDON

Bilweb Auctions AB är en marknadsplats specialiserad på svensk och internationell försäljning av samlarbilar, veteranbilar, entusiastbilar, hobbybilar och sportbilar. Vår ambition är att försäljningsprocessen och hanteringen ska vara så enkel, tydlig och effektiv som möjligt. Avgörande för en lyckad försäljning är en professionell presentation av fordonet till en stor marknad. Fotografier av hög kvalitét, utförlig beskrivning på både svenska och engelska, marknadsanpassad värdering och exporthantering är viktiga delar för att uppnå marknadsmässigt bästa resultat. Här kan du läsa mer om vad vi erbjuder dig, hur det går till att värdera ditt fordon och hur du säljer genom Bilweb Auctions.

INTRESSEANMÄLAN

Kontakta gärna våra värderingsmän inför försäljning på bilwebauctions.se

Michael Luft, värderingsman, tel: 0708-202113, michael@bilwebauctions.se
Jan Byström, värderingsman tel: 0705-103130, jan@bilwebauctions.se
Krister Cervin, värderingsman, tel: 0703-286636, krister@bilwebauctions.se
Jens Hasselholm, värderingsman, tel: 0735-583131, jens@bilwebauctions.se
Madeleine Svensson, kundtjänst, tel: 0723-705928, madeleine@bilwebauctions.se

Vi är mycket glada över det stora intresset vilket medfört att höstens auktioner redan är fullbokade. Vilket innebär att vi gärna diskuterar en försäljning av din samlarbil eller samling till kommande vårauktioner 2019.

Auktionsmarknadsplatsen är främst avsedd för följande kategorier:

 • Fordonen bör vara äldre än 25 år och ha ett samlarvärde
 • Normalt ägts av inlämnaren en längre tid

VÄRDERING

Utifrån bilder och information om skick, standard och bilens funktion gör vi en preliminär värdering av din bil. Om våra specialisters bedömningar ligger i linje med dina förväntningar på försäljningsvärde (och reservationspris) och du godkänt Bilweb Auctions försäljningsvillkor så bokas fordonet in till kommande auktioner. Därefter kommer vi överens om lämplig tid och plats för leverans eller hämtning av fordonet.

FÖRBEREDELSER

Fordonet lämnas normalt till vår auktionshall på Agnesbergsvägen 34, Göteborg. Fordonet kan också hämtas genom vår transportör Eurotransport AB (telefon +46 (0)8-25 63 30) som erbjuder säkra transporter till konkurrenskraftiga priser. Slå oss en signal om vi skall ombesörja transportbeställningen. (I vissa fall kan bilen också stå kvar hos säljaren). Lämna bilen i så gott skick som möjligt för att nå bästa försäljningspris. Glöm inte att tömma bilen på personliga tillhörigheter. Bland våra tilläggstjänster kan nämnas rekonditionering, kontrollbesiktning och reparationer av småfel.

Viktigt att ta med när fordonet skall lämnas:

 • Registreringsbevis(senaste)
 • Servicehandlingar
 • Historik, dokumentation, ex. vis kvitton mm
 • Alla nycklar
 • Reservdelar, extra däck, låsmuttrar mm

GODKÄNNANDE AV RESERVATIONPRIS OCH AUKTION

 1. När bilen testats och gåtts igenom mer omfattade kan i vissa fall reservationspriset behöva justeras, om fordonet avviker från förväntat skick och standard. Reservationspriset skall godkännas av inlämnaren
 2. Bilen läggs ut senast två veckor före auktionsdatum. Under budgivningstiden marknadsförs den internationellt och i Sverige. Visning organiseras och vi svarar på frågor med mera.
 3. Auktionen avslutas. Vi avslutar försäljningen med vinnande budgivare om reservationspris är uppnått. Är det inte uppnått sker en förhandling efter auktionen. De flesta fordon säljs.

BETALNING OCH REDOVISNING

Efter auktionsavslut kontaktas köparen och tid för leverans och betalning av fordonet avtalas. Till köpare erbjuder vi finansiering. Efter det att köparen besiktat, godkänt och betalat bilen görs en avräkning och pengarna förs över till ditt konto. Om objektet är kreditbelånat kommer försäljningsersättningen efter avdragen provision att utbetalas till den bank/det finansbolag som har säkerhet i fordonet med det belopp som motsvarar aktuell restskuld inklusive ränta. Resterande belopp utbetalas till det bankkonto som du angivit.

Villkor

 • Säljaren betalar normalt en försäljningsprovision om 10% + moms av erhållet försäljningspris (dock minst 5900 kr+moms). Provisionen innefattar kostnader för test, foto, värdering, marknadsföring, visning, auktion, leverans och redovisning mm. Lagerhållning i varmgarage ingår under auktionstiden.
Tilläggstjänster efter överenskommelse
 • Värdehöjande service, besiktning hos Bilprovningen, rekonditionering, reparation av småfel och skador. Hämtning och transporttjänster

Läs mer om varför du skall sälja din samlarbil genom Bilweb Auctions och våra kommande auktioner

Välkomna till en bra bilaffär!

Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG