Sälja fordon

Bilweb Auctions AB är en marknadsplats specialiserad på svensk och internationell försäljning av samlarbilar, veteranbilar och entusiastbilar. Vår ambition är att försäljningsprocessen och hanteringen skall vara enkel, tydlig och effektiv. Avgörande för en lyckad försäljning är en professionell presentation av fordonet till en stor marknad. Fotografier av hög kvalitét, utförlig beskrivning på både svenska och engelska, marknadsanpassad värdering och exporthantering är viktiga delar för att uppnå marknadsmässigt bästa resultat.

Auktionsmarknadsplatsen är främst avsedd för följande kategorier av fordon:

  • Objektet bör vara äldre än 25 år eller ha ett samlarvärde.
  • Fordonet bör ha ägts av inlämnaren en längre tid.

Det vill säga, även en bil yngre än 25 år kan vara intressant om det är en ovanlig modell, har väldigt låg körsträcka eller intressant proveniens.

Intresseanmälan och preliminär värdering

Du kan anmäla intresse för försäljning genom att fylla i vårt formulär. Baserat på informationen och bilderna du skickar in gör våra experter en kostnadsfri preliminär värdering. Om vår bedömning ligger i linje med dina förväntningar avseende försäljningsvärde (och reservationspris) kan vi boka in fordonet för försäljning på en kommande auktion. För oss är det är det viktigt att alla bilar vi tar in håller kvalitet och är både intressanta och säljbara.

Till intresseanmälan

Om du har fler bilar, är samlare eller representerar ett museum eller dödsbo, kontakta oss enligt nedan:

Johan Ålander, Värderingssamordnare
E-post: johan@bilwebauctions.se
Telefon: +46(0)705-80 91 17

Michael Luft, Ansvarig för museum, samlare och dödsbon
E-post michael@bilwebauctions.se
Telefon: +46(0)708-20 21 13

Kundsupport
E-post: info@bilwebauctions.se
Telefon: +46(0)31-93 33 31

Genomgång och fastställande av reservationspris

Efter preliminär värdering bokar vi upp en av våra experter som kommer ut till dig för att ta professionella bilder och gå igenom din bil. (I undantagsfall kan vi ta ärenden på distans om förutsättningarna är rätt och bilen står uppställd långt ifrån tillgänglig besiktningsman.) Efter denna översyn kan i vissa fall reservationspriset behöva justeras, dvs om fordonet avviker från förväntat skick och standard.

Auktionslistning & Auktion

Vi sammanställer information, bilder och film som togs vid besöket och skapar en annons. Bilen publiceras ca två veckor före auktionsdatum. Under exponeringstiden marknadsförs den i Sverige och internationellt. Visning organiseras och vi svarar på frågor. Auktionen avslutas. Vi skickar ut betalningsunderlag till vinnande budgivare om reservationspris är uppnått. Är det inte uppnått sker en förhandling efter auktionen.

Betalning & leverans

När vinnande budgivare betalat bokas tid för leverans. Efter att fordonet är besiktat och godkänt av köparen görs en avräkning och pengarna förs över till ditt konto.

Villkor

Säljaren betalar 1875 SEK Inkl. moms i uppläggningsavgift. Vid försäljning avräknas vår provision på 12,5% inkl. moms av erhållet försäljningspris (dock lägst 4900 SEK inkl. moms).

Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG