SÄLJA FORDON

Bilweb Auctions AB är en marknadsplats specialiserad på svensk och internationell försäljning av samlarbilar, veteranbilar, entusiastbilar, hobbybilar och sportbilar. Vår ambition är att försäljningsprocessen och hanteringen ska vara så enkel, tydlig och effektiv som möjligt. Avgörande för en lyckad försäljning är en professionell presentation av fordonet till en stor marknad. Fotografier av hög kvalitét, utförlig beskrivning på både svenska och engelska och marknadsmässig värdering och exporthantering är viktiga delar för att uppnå marknadsmässigt bästa resultat. Här kan du läsa mer om vad vi erbjuder dig. Hur det går till att värdera ditt fordon och hur du säljer genom Bilweb Auctions.

- Shaun Major, Export Manager på Bilweb Auctions berättar om varför man skall sälja sin samlarbil hos oss

INTRESSEANMÄLAN FÖR DIN BIL

Du kan anmäla intresse genom att fylla i vårt formulär och ge oss information om din bil. Våra experter gör då en kostnadsfri värdering av bilen och återkommer till dig med information om hur vi går vidare när värderingen är klar. Intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Till intresseanmälan

VÄRDERING

Utifrån bilder och information om skick, standard och bilens funktion gör vi en preliminär värdering av din bil. Om våra specialisters bedömningar ligger i linje med dina förväntningar på försäljningsvärde (och reservationspris) och du vill gå vidare så bokas fordonet in till en av kommande auktioner. OBS! När bilen testats och gåtts igenom mer omfattade kan i vissa fall reservationspriset komma att behöva justeras, om fordonet avviker från förväntat skick och standard.

ANMÄLAN

Efter att du skickat in din anmälan återkopplar vi med att skicka Bilweb Auctions försäljningsvillkor och förslag på auktionsdatum. Efter att du godkänt Bilweb Auctions villkor om försäljning (försäljningsvillkor) kommer vi överens om lämplig tid och plats för leverans eller hämtning av fordonet. Viktigt att ta med är:

 • Registreringsbevis(senaste), servicehandlingar
 • All dokumentation, ex. vis kvitton mm
 • Historik
 • Alla nycklar
 • Reservdelar, extra däck
 • Låsmuttrar

AVGIFTER

Kostnader:
 • Startavgift 1000 kr ex. moms.  Innefattar att vi testar, dokumenterar, värderar, fotograferar och lägga upp bilen på auktionen. (Ev. resekostnad tillkommer).
 • Försäljningsprovision 10% av erhållet försäljningspris. Innefattar kostnader för marknadsföring, auktion, leverans och redovisning.
Tilläggstjänster:
 • Värdehöjande service och besiktning hos Bilprovningen (550 kr per tim.)
 • Genomgripande in och utvändig tvätt: (800 kr) eller rekonditionering och vaxning: (1600 kr)
 • Reparation av småfel och skador: (550 kr per tim.)
 • Säkra biltransporter förmedlas genom Eurotransport Ab.

VI TAR HAND OM DIN BIL

Fordonet kan lämnas till något av våra ombud/samarbetspartners runtom i landet. Vi kan också hämta bilen genom vår transportör Eurotransport AB som erbjuder säkra transporter till konkurrenskraftiga priser. (I vissa fall kan bilen också stå kvar hos säljaren). Lämna bilen i så gott skick som möjligt för att nå bästa försäljningspris. Glöm inte att tömma bilen på personliga tillhörigheter. Bland våra tilläggstjänster kan nämnas rekonditionering, kontrollbesiktning och reparationer av småfel. Till köpare erbjuder vi finansiering.

BETALNING OCH REDOVISNING

Efter auktionsavslut kontaktas köparen och tid för leverans och betalning av fordonet avtalas. Efter det att köparen besiktat, godkänt och betalat bilen görs en avräkning och pengarna förs över till ditt konto. Om objektet är kreditbelånat kommer försäljningsersättningen efter avdragen provision att utbetalas till den bank/det finansbolag som har säkerhet i fordonet med det belopp som motsvarar aktuell restskuld inklusive ränta. Resterande belopp utbetalas till det bankkonto som du angivit.

Läs mer om varför du skall sälja din samlarbil genom Bilweb Auctions och våra kommande auktioner

Välkomna till en bra bilaffär!

Kontaktpersoner:
Michael Luft, värderingsman, tel: 0708-202113, michael@bilwebauctions.se
Madeleine Svensson, kundtjänst, tel: 0723-705928, madeleine@bilwebauctions.se