Visa alla bilder
Visa film

Alfa Romeo 2600 Sprint — 1965

En lite ovanligare sextiotals-Alfa i Italien-snygg gran turismo-form med ett ovanligt vackert ljud från en klassisk rak sexa med dubbla överliggande kamaxlar.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Smakfull med en skön sextiotalsattityd i sin utstrålning tillsammans med ett bruksvänligt fint skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
275 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13844
VÄSTERLANDA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Smakfull med en skön sextiotalsattityd i sin utstrålning tillsammans med ett bruksvänligt fint skick."

Beskrivning

Det här exemplaret såldes nytt i Genève i Schweiz, hamnade i England en period och hittade så småningom till Partille där den nuvarande ägaren köpte den för 14 år sedan. Han har vårdat och fixat med som det anstår en rättrogen alfisti, även om han aldrig har varit särskilt aktiv i klubben, Club Alfa Romeo Svezia.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  2008-05-13 
 • Avläst mätarställning
  91 505 km 
 • Kw / hk
  107 / 145 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Regelbundet underhållen, motor, låda och bromsar känns rätt. Bränslemätaren visar lite fel och reglaget på förardörren till elhissen på passagerarsidan fungerar inte. I övrigt ett rent och snyggt motorutrymme.

 • Skick interiör:

  Skinnet på alla säten har fått en behandling och infärgning, förarsätet är lite slitet med en reva vid ett handtag. Snygg instrumentpanel i skinn och trä med en fungerande vintage Becker radio. Nya mattor och original gummimatta i bagageutrymmet.

 • Skick exteriör:

  Äldre omlackering i presentabelt skick, liten buckla med en lackspricka på högerdörren och några små rostblåsor i lacken på bakskärmarna. Bra krom på stötfångare och navkapslar.

 • Skick helhet:

  Flärdfull och vacker bil i ett trevligt bruksskick. Exklusiviteten i bemärkelsen ovanlig och en rak Alfasexa är härliga kryddor i sammanhanget.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2008-05-29
Ursprungsbesiktning: 2008-05-13 (regbes) (Ombes:20080514)
Datum i trafik första gången: 2008-05-29
Senast godkända besiktning: 2017-08-11
Besiktigad tom:-
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Bilen fick sin form av Giorgetto Giugiaro som då var huvuddesigner hos Bertone. 2600 lånade ut mycket formspråk till den välkända och på vardagligt Alfa-lingo kallade Bertone-coupén, internt benämnd 105/115 och som inbegriper alla modeller i serien; Guilia GT, Junior, GTA och GTV med motorstorlekar 1300, 1600, 1750 och 2000.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Västerlanda

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG