Visa alla bilder
Visa film

Ford Galaxie 500 cabriolet 6.4 V8 — 1964

Bilen är i fint välvårdat bruksskick. Luftfjädringen behöver ses över då bilen inte körts på tre år. Import från soliga Kalifornien 2014 så bilen är relativt rostfri. Renoverad inredning.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Lite solblekt lack, men hel och fin bil. Ny nredning. Lite polering och service samt översyn av luftfjädringen så är det en jättetrevlig glidare och klassiker."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
133 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11866
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Galaxie 500 cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Lite solblekt lack, men hel och fin bil. Ny nredning. Lite polering och service samt översyn av luftfjädringen så är det en jättetrevlig glidare och klassiker."

Beskrivning

Bilen kom till Sverige hösten 2014 från Kalifornien. Har rullat i Pasadena med omnejd.
Äldre omlackering som stått sig bra. Nysydd inredning och sufflett, i ljusbeige konstläder.
Bilen går fint och var på bilprovningen senast 2015. Har inte körts de senaste tre åren så en översyn med service kan vara lämpligt. Alltid förvarad i garage i Sverige och är i stort sett rostfri men en del ytrost, smårepor och skav finns på lack och krom. Bra helhetsintryck trots detta.

Luftfjädringen fungerar och bilen går att köra men fastsättningen av bakaxeln måste ses över. Vid gaspådrag böjer sig bladfjädrarna.
Vilen utrustad med SONY värstingstereo, i bagaget, med fjärkontroll till instr.brädan. MEGA bas och går att spela för hela kvarteret när man är på cruising.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  2015-06-18 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  221 / 300 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Konstläder 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Luftfjädringen bör repareras, i övrigt normalt bruksskick.

 • Skick interiör:

  Ny 2014, hel och fin.

 • Skick exteriör:

  Normalt skick för äldre renovering. Lackskador och repor samt mindre blåsor finns runtom.

 • Skick helhet:

  Välhållen och fin men ingen utställningsbil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2017-07-03
Ursprungsbesiktning: 2015-06-16 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2015-06-18 (640101)
Besiktigad tom: 2017-06-30
Senast godkända besiktning: 2015-06-16
Körförbud: Ja
Skattebefriad: Ja
Årsskatt: -
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Ford Galaxie var en amerikansk så kallad ”full-size” personbil tillverkad av Ford Motor Company modellåren 1959-1974. Galaxie ersatte Ford Fairlane 500 som märkets "top-of-the-line"-utförande och skulle främst konkurrera med Chevrolet Impala.
Under åren 1959-1961 användes namnet Galaxie, som var valt för att anspela på den då pågående rymdkapplöpningen, endast på de lyxigaste Fordmodellerna. Genom en omorganisering av Ford modellprogram inför 1962 fick alla full-size bilar bära namnet Galaxie med tilläggen ”500” eller ”500/XL” vilket nu markerade den lyxigaste modellen. År 1965 infördes lyxmodellen ”Galaxie 500/LTD” (från 1966 kallad endast ”LTD” och inför 1967 valde man även att låta ”XL” stå som en egen serie). Därmed hade Galaxie 500 klivit nedåt ett pinnhål i modellprogrammet och blivit Fords mellanklassbil i full-size-skiktet, vilket den förblev till dess att tillverkningen lades ner i USA.
I början av 1960-talet var några Galaxie-modeller utrustade med mycket kraftfulla motorer och närmast att betrakta som tävlingsbilar – en slags tidiga föregångare till senare års muskelbilar, medan de flesta byggdes som vanliga personbilar. Aktuell bil har dock en smallblock V8 motor på 6,4 liter och 300 Hkr.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Michael Luft

Mail: michael.luft@bilwebauctions.se
Telefon: +46 708 20 21 13

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till vår kundtjänst på telefon 031 - 93 33 31 eller till Michael Luft på telefon +46 708 20 21 13
Hämtning skall ske senast fredagen den 5:e juli. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG