Visa alla bilder
Visa film

Fiat 850 Sport Spider — 1971

En Fiat Spider 850 Bertone Cabriolet med svansmotor, idag en relativt ovanlig bil på de svenska vägarna.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"De senaste fyra åren har bilen stått undanställd och orörd men den har nu fått en enklare uppstarts-service och är nu körbar. Förutom denna åtgärd behöver den en allmän service och en genomgång av bland annat bromsar och elsystem."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
58 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15331
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Fiat 850 Sport Spider?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"De senaste fyra åren har bilen stått undanställd och orörd men den har nu fått en enklare uppstarts-service och är nu körbar. Förutom denna åtgärd behöver den en allmän service och en genomgång av bland annat bromsar och elsystem."

Beskrivning

Vi sålde den här bilen för fyra år sedan till en bilsamlare som sedan haft den i sin samling. Han vill nu minska lite på sitt innehav av bilar och säljer nu därför denna cabriolet.

Bilen importerades till Sverige 1999 och kom med största sannolikhet från Italien. Den tillbringade större delen av sitt svenska liv i södra Sverige och ägdes även ett tag av bilmuseet Autoseum i Simrishamn. Motorn och växellådan går fint men en bromsgenomgång, service och geniomgång krävs innan den är klar för trafik igen. Mätarställningen på 46547 km kan inte verifieras, men bilen har inte körts mycket på de senaste 20 åren. Sista besiktningen var 2013, och då är mätarställningen noterad till 46430 km på protokollet.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1971/1971 
 • Första registreringsdatum
  1999-07-01 
 • Avläst mätarställning
  46547 km 
 • Kw / hk
  52 / 71 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Efter en enkel startservice är bilen nu körbar. Det krävas en grundlig service, allmän teknisk genomgång och en bromsservice. Ett nyare batteri har installerats, samt även ett nytt reservhjul. Bilen har bra däck och fina fälgar.

  Den senaste besiktningen gjordes 2013, och det kommer att krävas ytterligare en besiktning innan den blir besiktningsbefriad.

 • Skick interiör:

  Med undantag för en reva i sömmen på passagerarsätet, så är inredningen bra och komplett med bla. bra gummimattor. Dörrsidor och paneler är fina, liksom även cabrioleten, som dock har ett väldigt litet hål (se bilder). Träimitationen på handskfacket har ett liten skada.

 • Skick exteriör:

  Den gula lacken är i gott skick men troligen omlackerad för ca 20 år sedan. Det finns en del rost i dörrkanterna och även under främre och bakre kofångare samt lite i golvet i motorrummet. Karossen är rak och slät, men dörrarna behöver justeras eftersom de inte stänger ordentligt. Underredet har äldre svetsarbeten och det är rost runt de bakre hjulhuskanterna. "Se bilder".

 • Skick helhet:

  En cool sommarbil som är i behov av diverse servicearbete och lite rostreparationer, innan den sen är klar för en sista kontrollbesiktning.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2013-05-27
Ursprungsbesiktning: 1999-06-02 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1999-07-01
Senast godkända besiktning: 2013-05-06
Besiktigad tom: 2015-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Fiat 850 tillverkades mellan 1964 och 1972. Modellen tillverkades också på licens av Seat i Spanien. Motorn blev en riktig "långkörare" och fanns i Seat Marabella ända in på 1990-talet. Hos Fiat försvann den 1985 när Fire-motorn kom. Tillsammans med coupén introducerades den öppna 850 Spider på Geneve-salongen 1965. Karossen ritades och byggdes av Bertone. I Spidern gav motorn 49 hk. I mars 1968 ersattes den av 850 Sport Spider, med modifierad front och större motor. En kuriositet är att motorn i Fiat 850 roterar moturs, medan nästan alla andra bilmotorer snurrar medurs. Produktionen av Spidern upphörde 1972 efter 124 660 exemplar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG