Visa alla bilder

Volvo 1800S B20 — 1969

Omsorgsfullt och på skruv- och mutternivå finrenoverad sen 1800S med en rolig och bevarad smuggelhistorik i öststatsmiljö från det kalla krigets slutskede. Av många ansedd som en av landets finaste, och dessutom med B20-maskinen.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Den här bilen står ut med sin grundliga och detaljerade renovering, men samtidigt också med någon form av utstrålning som säger "använd mig"."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
450 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13357
UNDERSÅKER
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 1800S?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Den här bilen står ut med sin grundliga och detaljerade renovering, men samtidigt också med någon form av utstrålning som säger "använd mig"."

Beskrivning

Den såldes ny på våren 1969 till en ägare på Lidingö i Stockholm. Det var också med den ägaren äventyret bakom järnridån till det forna Östtyskland med dollarsedlar och cigarrer från Kuba företogs. Rester från den resan hittades vid renoveringen som gjordes av förra ägaren. Då hittade han en Havanna-cigarr i ett plåtfodral under mattan vid vänster tröskellåda och några ihoprullade dollars under instrumentpanelen. Cigarren är torr, konstaterade han. Den och fodralet följer med bilen. Orökt, ska det tilläggas. Renoveringen är som sagt noggrant utförd och den dåvarande ägaren skyndade långsamt, han höll på i drygt 13 år innan bilen blev färdig, 2016. Den nuvarande ägaren köpte bilen 2020 efter att ha spanat efter en riktigt fin 1800S länge, och när den här dök upp inte så långt från hemtrakterna gick det inte att tveka. Nu gör han det ändå, han känner att bilen är för fin för att bruka i fjällmiljö. Och säsongen för sommarentusiastbilar är kort i västra Jämtland. Så blir det ibland.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
  1969-04-11 
 • Avläst mätarställning
  04703 km 
 • Kw / hk
  77 / 105 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Medelhavsblå 99 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Maskinellt är bilen i mycket bra skick; från bromsar, hjulupphängningar, växellåda till motor. Allt är renoverat och/eller utbytt till nya delar. Bakaxeln är den enda mekaniska delen som inte har varit isärskruvad, men den är lackerad, uppmätt och kontrollerad.

 • Skick interiör:

  Orörda skinnsäten i vackert patinerad tobaksfärg. I övrigt är interiören i nyskick. Original säkerhetsbälten är omonterade och så även en internationell tankmätare. Den byttes av den renoverande ägaren, han ville ha en med svensk text istället, även om den med "Fuel" satt i från början.

 • Skick exteriör:

  Ett grundligt och kvalitativt utfört lackeringsjobb i flera lager med ett fint djup. Den rullar på 5,5-tumsfälgar för utseendets skull, en vanlig åtgärd bland vintage Volvo-entusiaster.

 • Skick helhet:

  En detaljerat välrenoverad 1800S i ett fantastiskt skick, och dessutom i en för modellen lite ovanligare – men vacker och tidstypisk – kulör, Volvo 99 Medelhavsblå.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2018-05-31
Ursprungsbesiktning: 1969-04-11 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1969-04-11
Senast godkända besiktning: 2018-06-01
Besiktigad tom:-
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 15

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Undersåker

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG