Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 220Sb — 1962

En ståtlig fen-Mercedes från det tidiga sextiotalet i ett prydligt skick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Snygg, svart och med listverk från MB 300."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
160 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16522
BOLLNÄS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 220Sb?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Snygg, svart och med listverk från MB 300."

Beskrivning

Denna Mercedes W111 är såld ny i Luleå och har i stort sett alltid rullat i Norrland. Enligt utsago har bilen troligen aldrig brukats i vinterväglag. Bilen blev omlackerad för cirka 30 år sedan och den främre stötfångaren är omkromad, inte på grund av rost men den hade några små bucklor. Mercedesen verkar ha en solid kaross med fina bakre skärmkanter och intakta reservhjulsbaljor. Bilen har fått ett nytt rostfritt avgassystem och förgasarna är ultraljudstvättade och renoverade. Just den här 220-modellen har utrustats med MB 300-listverk i krom som är i ett ok skick med några små bucklor. Den har behållit sin original radiolucka och man har installerat rullbälten på alla fyra sittplatser. När detta gjordes fick den samtidigt en elfenbensvit ratt. Instruktions och reservdelsbok medföljer bilen samt viss dokumentation. Mercedesen är besiktigad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1962/1962 
 • Första registreringsdatum
  1962-01-01 
 • Avläst mätarställning
  31 282 km 
 • Kw / hk
  91 / 124 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fungerar bra i motor och drivlina men motorn blåryker något. Inga klonk och klunk när man kör och bromsarna tar jämnt och bra. Bränsleläckage undersida av tank vid utgående rör, se bild. Enligt ägaren ska detta vara åtgärdat vid hämtning.

 • Skick interiör:

  Bilen har haft överdragsklädsel som togs bort för något år sedan. Klädseln är i ett fint skick men förarsätet är lite slitet, se bild. Mattor och paneler är i bra skick. Ädelträet är i ett ok skick med några små defekter. Fint och helt innertak. Saknar matta i bagageutrymmet.

 • Skick exteriör:

  Bilen är omlackerad för cirka 30 år sedan och den har några små färgbättringar. Passagerardörren fram har delvis omlackerats och lacken har en synlig färgskarv. Upptäckte ingen rost runt strålkastarna. Överlag är karossen i ett bra skick.

 • Skick helhet:

  En Mercedes i ett mycket trevligt och tilltalande bruksskick för sin ålder. Men den kan behöva en översyn av motorn.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-06-11
Ursprungsbesiktning: 1962-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1962-01-01
Senast godkända besiktning: 2021-07-22
Besikningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Daimler-Benz klassiska sexcylindriga Heckfloße W111 tillverkades mellan 1959 och 1971. Karossen som delades med fyrcylindriga 190 hade 145 millimeter längre nos för att rymma den raka 2,2-liters sexan. Panoramarutor och fenor som varit högsta mode i USA gjorde snart att bilen såg lite omodern ut och därför presenterades efterföljaren W108 redan 1965. Heckfloße levde dock kvar ändå, bland annat som 230S – som var instegsmodellen i S-klassen. 220S som tillverkades mellan 1960 och 1965 gick att få antingen med insprutning eller dubbla Solexförgasare.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bollnäs

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG