Visa alla bilder
Visa film

Lotus Europa Twin Cam 1.6 — 1972

Lotus Europa Twin Cam från 1972 importerad från Storbritannien, renoverad i Sverige med samma ägare de senaste 30 åren.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är i allmänt bra skick, lätt att starta och har en bra fungerande motor, bra bromsar och smidig växellåda.Oljeslang i motorutrymme behöver bytas och en ny ingår. Bakhjulet på förarsidan har ett litet spel, eventuellt behöver hjullager bytas eller navet dras åt. En liten allmän översyn och service är rekommenderat."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
121 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16539
ROMELANDA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Lotus Europa Twin Cam?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är i allmänt bra skick, lätt att starta och har en bra fungerande motor, bra bromsar och smidig växellåda.Oljeslang i motorutrymme behöver bytas och en ny ingår. Bakhjulet på förarsidan har ett litet spel, eventuellt behöver hjullager bytas eller navet dras åt. En liten allmän översyn och service är rekommenderat."

Beskrivning

Bilen har en fascinerande ägarhistorik. Den såldes ny till första ägaren den 22 februari 1972. 1978/79, köptes den av den andra ägaren sen såldes den till en tredje ägare inom samma familj. År 1986 exporterades den till Sverige. Den nuvarande ägare förvärvade bilen 1993 och påbörjade då en renoveringsresa som sträckte sig över ett decennium. Den registrerades in 2004 när renoveringen var klar. Totalt har det funnits fem ägare.

Gamla kvitton från Spyder Limited visar att bilen genomgick chassireparationer, sandblästring och byte av slitna delar, men den behövde en omfattande restaurering när den köptes år 1993. Äldre bilder från renoveringsprocessen ingår och visar en omfattande karossrenovering, och det finns många kvitton för arbete utfört av Morgan på Bennets Lotus Specialist i Lerum.

Nu, efter 30 års ägande, har den nuvarande ägaren beslutat att sälja. Beslutet grundar sig på praktiska överväganden då det har blivit svårare att kliva in i bilen och det finns mindre tid att njuta av den fullt ut. Under de senaste sex åren har bilen kört cirka 3 000 kilometer under sommarmånaderna. Mycket dokumentation medföljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  2004-07-27 
 • Avläst mätarställning
  13706 miles 
 • Kw / hk
  77 / 105 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Jag rekommenderar att du bokar in en service och översyn för bilen med tanke på dess begränsade användning de senaste åren. Specifika underhållsuppgifter att överväga inkluderar att byta ut en oljeslangen (ny ingår), åtgärda problemet med bakre hjullager / nav på förarsidan, byta en trasig bakre lampa, och ge motorutrymmet en välbehövlig rengöring samt eventuellt lackera om ventilkåporna. Det är värt att notera att bilen trots dessa bekymmer fungerar.

 • Skick interiör:

  Bilens interiör är ren och väl underhållen, renoverad för över 20 år sedan. Säten är i ok skick, med lätt skada på förarstolens sida. Takklädseln är intakt. Mattor och golvmattor är överlag i bra skick, med lite slitage nära pedalerna. Den träinramade instrumentbrädan har små sprickor i lacken. Instrumenten fungerar bra, och den ursprungliga radion är fortfarande kvar. Dörrpanelerna är i gott skick och förhöjer interiörens attraktionskraft.

 • Skick exteriör:

  Det glasfiberförstärkta karosseriet eliminerar oro för rost och karossarbetet är rent med blankt krom. Lacken har mindre sprickor i gelcoaten på motorhuven och bagagelucka (se bilder). På passagerarsidan finns det några mörka märken på framskärmen, dörren och bakre hjulhuset. Små lackflagringar, ett skrap på den nedre tröskeln och två extra borrade hål för dörrjustering finns. Gummipropar skulle förbättra utseendet. Underredet är rent förutom ett hål från en tankbyte. Attraktiva aluminiumfälgar med bra däck.

 • Skick helhet:

  Renoveringen som nu är över 20 år gammal, har hållit sig bra och bilen är fortfarande i gott skick. Du kan göra små kosmetiska åtgärder för att förbättra dess utseende och överväga vissa mindre arbete i motorutrymmet, tillsammans med nödvändigt servicearbete. Det är helt okej att köra bilen i dess nuvarande skick, och du har möjlighet att göra ytterligare förbättringar gradvis över tiden.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2004-07-27
Ursprungsbesiktning: 2004-07-14 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2004-07-27 (720222)
Senast godkända besiktning: 2020-03-26
Besikningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Romelanda

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG