Visa alla bilder
Visa film

Willys Jeep CJ-7 4,2 — 1978

Svensksåld offroad-klassiker i ett fint och användarvänligt skick med det ena benet fortfarande kvar i den ursprungliga konstruktionen för USA:s WW2 militära behov och det andra benet i det då modernare sjuttio- och åttiotalet med en tydligare civil marknadsanpassad profil.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Den egentliga funktionella motsatsen till åttiotalsepitetet discojeep, även om en öppen Willys Jeep CJ7 säkert också fick utstå sådana nedsättande epitet ibland. Men arvet från det första lilla nyttiga och ovärderliga militärfordonet är tydligt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
120 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16459
LÖDDEKÖPINGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Willys Jeep CJ-7 4,2?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Den egentliga funktionella motsatsen till åttiotalsepitetet discojeep, även om en öppen Willys Jeep CJ7 säkert också fick utstå sådana nedsättande epitet ibland. Men arvet från det första lilla nyttiga och ovärderliga militärfordonet är tydligt."

Beskrivning

Den såldes ny av en auktoriserad återförsäljare i mars 1979, förmodligen i södra Sverige, och den snygga tvåradiga skylten berättar det på sitt sätt och understryker en attraktiv försäljnings- och importhistorik på ett trevligt vis. Någon av de tidigare ägarna hade enligt uppgift bilen stationerad som ett nyttofordon på en ö i Blekinge skärgård, men den har åtnjutit entusiaststatus från åtminstone 1988. Den nuvarande ägaren köpte bilen 2019 och han kände väl till den då han är uppväxt i byn utanför Ystad där bilen huserade från 1988 till 2019. Med stöd av historiken är det högst sannolikt att den här CJ-7:an bara har rullat drygt 8 400 mil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1978/1978 
 • Första registreringsdatum
  1979-03-01 
 • Avläst mätarställning
  84 548 km 
 • Kw / hk
  70 / 95 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Äldre okomplicerad och rejäl drivlinekonstruktion med den raka stötstångssexan och en treväxlad låda. Med lågväxeln i går det framåt i terrängen med ett särskilt självförtroende. Den nuvarande ägaren har snyggat till motorutrymmet och målat maskinen med original turkos motorfärg. Utanför brummar det med ett karaktäristiskt och trevligt sexcylindrigt ljud.

 • Skick interiör:

  Typisk, tydlig, robust och snygg instrumentpanel i plåt, lackerad i bilens kulör. Att fälla och montera av suffletten innebär en del pyssel, men det går förhållandevis fort när man har övat lite. Utan dörrar och med en nedfälld framruta blir den öppna känslan inte mer öppen än så. Bilen är lastbilsregistrerad och därmed inte godkänd för passagerare bak, men den nuvarande ägaren har ändå monterat ett bekvämt litet baksäte med vettiga fyrpunktsbälten för en säkrare eventuell färd. Fram sitter det skinnsäten från Saab 9000 eller 900 , någon tidigare ägare monterade in dessa. Förarstolen har lite slitage i form av en lös söm på sittdynan, men är i övrigt bra. Originalstolarna fram finns kvar och följer med, men de behöver ny klädsel.

 • Skick exteriör:

  Omlackerad i omgångar genom en tidigare och nuvarande ägare då trösklar, en skärm och rutramen byttes. Fälgar och däck i lagom biffigt uttryck enligt nuvarande ägare. Han berättade också att när han köpte bilen satt det ännu större däck monterade. Det klassiska Jeep-modet har många tolkningar, som sig bör. Många möjligheter också till en varierad yttre konfiguration med sufflett/avtagbara tygdörrar och vinterbonad med hardtop och rejäla plåtdörrar.

 • Skick helhet:

  Välkänd on-and-offroad-charm och ett speciellt nytto- och nöjesfordon, i synnerhet om du till exempel bor på landet och spänner fast en plog i vintertid. I övrigt ett trevligt originalutförande och en fin representant för varumärket med en bra dos Jeep-romantisk utstrålning.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1990-08-12 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1978-07-04 (regbes) (Ombes:19790302)
Datum i trafik första gången: 1979-03-01
Senast godkända besiktning: 2023-08-11
Besiktigad tom: 2025-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 11

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Löddeköpinge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-26.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG