Visa alla bilder
Visa film

Volvo 740 GL B230F — 1988

En Volvo 740 som klarat sig bra från rost med låga 7 110 mil på mätaren i ett fint bruksskick. Körklar och redo att brukas.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Volvon går fint och ger ett bra helhetsintryck både på in och utsidan."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
34 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16440
KNIVSTA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 740 GL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Volvon går fint och ger ett bra helhetsintryck både på in och utsidan."

Beskrivning

Denna Volvo inhandlade nuvarande ägare i januari 2021 av en bilfirma. Enligt utsago så hade bilen innan dess stått i ett garage hos en tidigare ägare som inte riktigt hade tid för den. Nuvarande ägare köpte Volvon som ett litet projekt. Men hon ville samtidigt ha en bil som hon kunde använda till bland annat utflykter under sommaren, men även till kortare turer till och från evenemang och vänner. Bilen har fått ett nytt avgassystem från katalysatorn och bakåt, nya bromsbelägg, nya bromssköldar fram och ett nytt bromsok, vänster bak. Volvon är utrustad med taklucka och har inte rullat så långt, mätaren står på låga 7 100 mil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  1989-05-26 
 • Avläst mätarställning
  71 109 km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn och transmission fungerar bra. Jämn gång i motor, distinkta växellägen och bromsarna tar jämnt och fint. Continentaldäck med bra mönsterdjup på aluminiumfälgar.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett bra skick bortsett innertaket som hänger lite och är uppsatt med nålar. Det ser ut som takluckan har läckt och det finns fuktfläckar, se bild. Det finns ett par små sprickor i instrumentpanelen, se bild. Klädseln på sätena och golvmattorna är i ett rent och helt skick.

 • Skick exteriör:

  Originallack i ett bra skick. Karossen är i ett väldigt bra skick och vid fotograferingstillfället upptäcktes inga bucklor och dörruppslag, dessutom har den klarat sig bra från rost.

 • Skick helhet:

  En välvårdad 740 som tål att användas i detta mycket fina skick. Med tanke på den låga mätarställningen har Volvon många mil ytterligare att leverera.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-01-07
Ursprungsbesiktning: 1989-01-19 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1989-05-26
Senast godkända besiktning: 2023-06-14
Besiktigad tom: 2025-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

De flesta av oss har någon gång ägt, kört, åkt i eller har minnen av en Volvo 740, en riktig svensk klassiker. Den nya 700-serien lanserades 1982, först som sexcylindrig premiumbil. År 1984 presenterades den fyrcylindriga folkbilen, Volvo 740. Först ut var en GLE-version med insprutning och 129 hk. Därefter kom den verkliga volymbilen GL med förgasare och 112 hk.

Årsmodell 1988 fanns det lite olika utrustningsversioner och en GLT 16 Valve med högre effekt lanserades. Den ordinarie GLE-versionen hade 131 hk och var ett utrustningspaket med bland annat utökat krom, aluminiumhjul, plyschklädsel, centrallås med mera. Efter år av hektiskt familjeliv och hårt arbete i yrkestrafik decimeras nu raskt beståndet av dessa trotjänare. För de som vårdats och överlevt, tar nu en ny era vid som entusiastbil.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Knivsta

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-26.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG