Visa alla bilder
Visa film

Opel Manta GT/E 2,0 — 1984

Rostfri Gotlandsbil renoverad till toppskick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket fint renoverad Manta, har ej behövt svetsas då den inte var rostig. Motorn är genomgången och går fint."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
158 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16642
INGELSTAD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Opel Manta GT/E?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket fint renoverad Manta, har ej behövt svetsas då den inte var rostig. Motorn är genomgången och går fint."

Beskrivning

Bilen är såld ny på ett saltfritt Gotland och har rullat där fram till 2017 när nuvarande ägare köpte den. Bilen var då i behov av renovering och den plockades ner i bitar.

Där fanns ingen rost men lacken var dålig och den hade någon parkeringsskada. Han höll på med bilen fram till sommaren 2021 då den blev klar och besiktades. Sedan dess har Opeln bara rullat 55 mil och är i toppskick. Då ägaren tycker att det är roligare att skruva och renovera än att köra säljes denna då det finns fler projekt i garaget.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1984/1984 
 • Första registreringsdatum
  1984-03-30 
 • Avläst mätarställning
  37134 km 
 • Kw / hk
  81 / 110 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går utmärkt och allt fungerar. Renoverad och är i ett mekaniskt toppskick.

 • Skick interiör:

  Osliten originalinredning i mycket fint skick.

 • Skick exteriör:

  Bilen har varit nerplockat och lackerats noggrant. Däck, fälgar och paneler i toppskick utan anmärkning. Lacken kan behöva en polering för att nå högsta klass.

 • Skick helhet:

  En youngtimer i toppskick som är ovanlig på våra vägar idag.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-06-02
Ursprungsbesiktning: 1984-03-20 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1984-03-30
Senast godkända besiktning: 2023-11-13
Besiktigad tom: 2025-11-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Tidningen Klassiker skriver:

Ford hade sin Capri och Opel sin Manta. Båda baserade på smör-och-bröd-modellerna Escort respektive Ascona, båda billiga nog att locka en bred publik. I England var Caprin populär och i Tyskland var Manta under många år den mest sålda sportbilen. Manta B presenterades hösten 1975 och skiljde sig från sin kurviga företrädare genom spetsigare nos och rakare kaross. Den hade samma axelavstånd och spårvidd som systerbilen Ascona men var 15 cm längre.

Mantan vägde 10 kg mer än Ascona men hade samma 1,9-litersmotor på 88 hk och därmed något lägre vikteffekt. Merkostnaden för att åka sportkupé var å andra sidan måttliga 2 000 kronor. Från början fanns Manta som tvådörrars kupé men till 1979 kom även en tredörrars halvkombi. Samtidigt började modellen med tvåliters insprutningsmotor på 105 hk säljas. Snikmodellerna med först 1,2- och sedan 1,3-litermotor slapp vi i Sverige men de hade sin plats på marknaden i Tyskland.

Manta B skulle överleva Ascona B med åtskilliga år, i mitten av 1980-talet fick modellen något av en nystart när toppmodellen GSi förseddes med kjolpaket från Irmscher och Recaro-stolar. Visserligen var motorn fortfarande på beskedliga 110 hk men det fanns gott om trimdelar och rallyframgångarna för Manta 400 räckte mer än väl för att skapa intresse i försäljningshallarna.

När Manta B till slut lades ned i juni 1988 var den ganska ensam i klassen bakhjulsdrivna folksportkupéer. Då hade 534?634 ex byggts. I Sverige såldes 9?452 bilar, idag finns faktiskt 1?430 av dessa kvar, men bara 176 är fortfarande i trafik.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ingelstad

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-12-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG