Visa alla bilder
Visa film

Pontiac Streamliner 26-6 4D — 1947

Ståtlig svensksåld amerikansk fyrtiotalslyx i ett mycket vackert och välrenoverat fint skick, och dessutom med en väldokumenterad och intressant proveniens.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Export
Skicka meddelande

"Prisbelönt en masse och väl förtjänt därav; det här är en riktigt fin och därmed också kostsam renovering."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
201 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14243
OLSFORS
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
280 - 340 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande
Shaun Major
Värderingsman väst / Export
Skicka meddelande

"Prisbelönt en masse och väl förtjänt därav; det här är en riktigt fin och därmed också kostsam renovering."

Beskrivning

Den såldes ny i Malmö till direktör Lederowsky 1948 och denne hade bilen i sin ägo ända fram till sin död 1978, då dödsboet skänkte Pontiacen till Lederowsky trogna privatchaufför sedan många år. Han hade bilen fram till 1985, då Veteranbilsservice i Båstad köpte den med en högre renoveringsambition än vanligt då målet var en bil som kunde representera verksamheten utåt på ett extraordinärt sätt. Och så blev också resultatet. Bilen renoverades under sex år, mellan 1985-1991, och över 3800 arbetstimmar lär vara nedlagda i bilen. Därefter köptes den av en man i utanför Sundsvall och det var under hans brukande som bilen kammade hem alla priser, han var en aktiv ägare. Därefter hamnade bilen utanför Umeå hos en man som inte körde mycket och hans dödsbo sålde den till den nuvarande ägaren som i sin tur nu säljer på grund av en fin möjlighet till ett nytt sportigt objekt som står och väntar i USA.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1947/1947 
 • Första registreringsdatum
  1977-10-03 
 • Avläst mätarställning
  43188 km 
 • Regnr
  FHO994 
 • Chassinummer
  KEPO26115 
 • Kw / hk
  66 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mäktig sidventilsåtta i ett fint fungerande skick tillsammans med resten av drivlinan och därmed körkänslan av hela bilen, inklusive bromsar och styrning. En tung pjäs att framföra med en varsam och värdig hantering. Jänkarna kan också det här med coola namn, motorn kallades för Silver Streak I8 (inline 8, rak 8:a).

 • Skick interiör:

  Ljus, fräsch och fin inredning. Mattor, innertak, soffor och instrumentering, allt känns och är i ett slags nyskick trots att renoveringen är över 30 år gammal. Dessutom är stora delar av inredningen original. Kuriosa; instrumentklustret är detsamma som i de första Volvo PV444.

 • Skick exteriör:

  En svart vacker cellulosalack allt enligt bilens originalutstrålning. Både bilen och dess motor bär namnet Silver Streak och de längsgående kromribborna på motorhuv och baklucka återspeglar det epitetet.

 • Skick helhet:

  En mycket uppskattad bil i kretsarna vilket lådorna med priser från olika träffar och utställningar vittnar om. Att skicket fortfarande är så fint är ännu ett bevis för ett gediget renoveringsarbete.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1996-12-02 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1977-10-03 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1977-10-03
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olsfors

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG