Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ1 Bubbla 1200 Lim — 1961

En vagn som har levt ett stilla liv i Närke med en tidigare brukare och en aura, som framkallar glada tillrop och vinkningar.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En genuin Bubbla i originalutförande som genom åren har underhållits, reparerats och fått vissa uppgraderingar samt även hunnit med en längre Törnrosasömn, innan den nu har gjorts körklar igen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
55 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16557
NÄRKES KIL/ÖREBRO
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ1 Bubbla 1200 Lim?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En genuin Bubbla i originalutförande som genom åren har underhållits, reparerats och fått vissa uppgraderingar samt även hunnit med en längre Törnrosasömn, innan den nu har gjorts körklar igen."

Beskrivning

Nuvarande ägare tog över bilen efter en släkting och lät göra del arbeten med den, så att den återigen är körklar och besiktigad. Det blev nytt batteri, tändstift och tändkabelsats. Bränslepumpen åtgärdades och fick nya packningar. Det blev även en ny drivstång till bränslepumpen och nytt bensinfilter. För att löpa linan ut, blev det även en ny tank, bensinkran med packningar och handtag. Förgasaren är "ompackad samt rengjord i ultraljudstvätt. Nya hjulcylindrar fram och bak, så även bromsslangar. Ny huvudbromscylinder samt bromsrör framtill.

Kompletta bakljus höger och vänster samt armatur till skyltbelysning. Laddrelä och nya glödlampor runt om. Efter det blev det en besiktning den 12 juli i år.

Med bilen följer en mängd originalhandlingar, reservdelar samt en trevligt bagageräcke.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1961/1961 
 • Första registreringsdatum
  1998-03-23 
 • Avläst mätarställning
  60 110 km 
 • Kw / hk
  25 / 34 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tygklädsel 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt men behöver lite "hålla igång" gasande innan den blir varm. Vid kortare provkörning kändes den som andra Typ 1. Styrning, växling och bromsverkan kändes ok. Ej kontrollerad på lyft men ser bra ut undertill men genomgripande inspektion kan, som alltid med äldre bilar, avslöja detaljer att åtgärda. Dock inget påpekande från Bilprovningen. Ebersprächer med timerinställning, osäker funktion - bör kontrolleras.

 • Skick interiör:

  Inredningen är i stora delar i originalutförande. Den har haft en formsydd klassisk Artex överdragsklädsel, förmodligen sedan ny. Den är sliten men när den försiktigt togs bort på främre sittdynor, fanns där originaltyget, i lite smutsigt skick, fast helt och med fin struktur. Indikerar att detta kan gälla säten fram och bak överlag. Innertaket är helt. Bra dörr- och karossidor. Tygmattor på sidor och bagage i bra skick, så även skyddsmattorna (rotting från 60-talet). Tygsidor vid sidobakrutor och bakruta vid det lilla extra bagageutrymmet delvis missfärgat och småskador i tyg.

 • Skick exteriör:

  Lackeringen är fin och blank men det finns partier med viss avvikelse i ton. Osäkert exakt vad som är i original och vad som är ommålat men överlag i fint patinerat skick. Blankt och glas i bra skick. Likaså, fälgar och däck. En navkapsel avviker från det blanka. Nyare lamparmaturer på skärmarna.

 • Skick helhet:

  En charmig genuin Bubbla som har klart sig bra. Det finns saker att förbättra och förädla men allt fler vill idag behålla det "brukade skicket". Hursom en trevlig vagn, i en fin färgkombination och en härlig klassiker.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-07-15
Ursprungsbesiktning: 1998-03-10 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1998-03-23
Senast godkända besiktning: 2023-07-12
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Nej
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Det finns spaltmil skrivna om historiken kring VW Typ 1, allt från projektets start under 30-talet, hur engelska soldater drog igång verksamheten efter andra världskriget och hur de första vagnarna letade sig till Sverige och Scania Vabis 1948. Så vi hoppar raskt vidare till tidigt 60-tal, som alltid blev det en hel del förändringar till varje modellår. VW tog sig an det nya årtiondet genom att till årsmodell 1960 ta bort körriktningsvisarna på B-stolpen och istället montera blinkers i baklyktorna samt vita blinkers med kromarmatur upptill på skärmarna fram. Stolarna blev också lätt skålade för bättre komfort. Till år 1961 ökades motoreffekten till 34 hkr, hastighetsmätaren graderades då till 140 km/h. Det blev även en ny helsynkroniserad växellåda samt bl.a. luftdriven vindrutespolare, kurvhandtag på instrumentbrädan mm. Typ 1 rullade sedan vidare in i 60-talet på liknande sätt och höll sig på framskjutna platser i säljstatistiken.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Närkes Kil/Örebro

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG