Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 400 E — 1993

En sober och stilren glidare som snabbt kan förvandlas till en prestandavagn och "landsvägslok" med sina 279 hkr. Här i klassisk Mercedesförpackning, silvermetallic och svart skinnklädsel med stilrena trädetaljer.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En fin E-klass i en prestandaversion, fullutrustad för sin tid. Som den landsvägskryssare den är, med en hel del mil på mätaren, har den klarat sina 30 år på vägarna med den äran. Det finns detaljer att åtgärda och som alla bilar som inte har gått så mycket på senare år, är en genomgång och service att rekommendera."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
75 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16574
ÖREBRO
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 400 E ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En fin E-klass i en prestandaversion, fullutrustad för sin tid. Som den landsvägskryssare den är, med en hel del mil på mätaren, har den klarat sina 30 år på vägarna med den äran. Det finns detaljer att åtgärda och som alla bilar som inte har gått så mycket på senare år, är en genomgång och service att rekommendera."

Beskrivning

Registrerad för trafik i Sverige i augusti 1996. Här har den haft fem ägare. Nuvarande ägare tog över bilen i november 2006. Senaste 10 åren har bilen endast gått 1.000 mil, mätarställning nu 36.452 mil. Det är en landsvägskryssare och mycket av milen har varit just landsväg.

Besiktigad och körklar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1993/1993 
 • Första registreringsdatum
  1996-08-28 
 • Avläst mätarställning
  364 520 km 
 • Kw / hk
  205 / 279 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Helskinn i svart, tyg mattor 
 • Färg
  Ljusgrå metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den här vagnen startar lätt och går jämnt och stadigt. Allt förefaller fungera väl och vid provkörning i stadsmiljö, kändes det ändå vilket kraftpaket som driver på där fram. Automatlådan kändes smidig, så också bromsar etc. Den läcker lite olja från servon. I övrigt bör en genomgång och service utföras. Ej kontrollerad på lyft men det ser bra ut och bilprovningen hade inget att anmärka på undertill.

 • Skick interiör:

  Inredningen är i ett fint originalskick med fin stuns i stolar och baksäte. Dörrsidor, innertak och golvmattor i fint skick. Så även ratt, instrumentbräda och instrument samt trädetaljer. AC:n fungerade och kylde men bör kontrolleras. Tidstypisk musikanläggning med osäker funktion, kod saknas. Vänster elhiss i bak, ur funktion. I övrigt verkade allt fungera som det skall, även el-soltak.

 • Skick exteriör:

  Lackeringen är blank och ser bra ut men det finns partier och detaljer att syna och åtgärda. Det finns även stenskott och viss patina. Blankt, glas, plast och gummi i bra skick men även här finns detaljer att åtgärda. Fina fälgar, en navkåpa är lös samt något fälgskav. Michelindäck i bak i bra skick men olika däck fram (lagliga men inte optimalt) Motor - och bagageutrymmen i fint skick.

 • Skick helhet:

  En Mercedes i silvermetallic, svart skinnklädsel, trädetaljer och en potent V8:a med smidig automat samt i övrigt fullutrustad för sin tid, är alltid en klassiker och vagn med samlarstatus.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2018-07-06
Ursprungsbesiktning: 1996-06-13 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1996-08-28
Senast godkända besiktning: 2023-03-27
Besiktigad tom: 2025-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Mercedes-Benz modell W124 tillverkades som årsmodell 1985 - 1997. När modellen kom, ansågs den vara en rejäl förändring mot tidigare. Istället för att som tidigare ta rygg på föregångaren i samma storlek och segment, kom den nya modellen att bygga vidare på den mindre 190 modellen. Självklart med en större och rymligare kaross. Det kom också olika karossversioner genom åren. I december 1985 presenterades en kombi, i maj 1987 en Coupé, i september 1991 en fyrsitsig cabriolet. Dessutom fanns olika förlängda versioner. Motorerna fanns som 4/5/6 cylindriga och V8:a. Bakhjulsdrift men också fyrhjulsdrift.

Serie 1 tillverkades årsmodell 1985-1989. Serie 2, med större skyddslister nertill kom till årsmodell 1990. Just modell 400 E fick en V8:a på 4,196 cm3 om 279 hkr och tillverkades from årsmodell 1991. Serie 3 kom som årsmodell 1994. Då införs en modifierad kylarmaskering, stötfångare och lysen. Beteckningen E flyttas nu framför modellversionen istället för framför.

Totalt byggdes 2.583.470 exemplar av modell W124 och dess olika karossversioner.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Örebro

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG