Visa alla bilder

DKW F7 Cabriocoach — 1938

En fin Cabriocoach från 30-talet, den bästa av två världar. Åka öppet vid tjänlig väderlek och ombonat och komfortabelt när det blir ruggigare där ute.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En vagn under renovering som inte riktigt har färdigställts men där det i stort sett endast är suffletten som inte är på plats. Allt teknik och inredning ser väldigt fint ut."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
50 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15447
STRÄNGNÄS
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande DKW F7 Cabriocoach?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En vagn under renovering som inte riktigt har färdigställts men där det i stort sett endast är suffletten som inte är på plats. Allt teknik och inredning ser väldigt fint ut."

Beskrivning

En trevlig liten Sedan och folkbil från Auto-Union och DKW från 30-talet, svensksåld. I Meisterklasse utförande, då med den större motorn. En två cylindrig tvåtaktsmotor om 692 kubik och 20 hkr, treväxlad låda. F-serien står för framhjulsdrift och tillverkades under 30-talet. Hela upplägget var ett litet men naggande gott hantverk och mästerverk från DKW.

Här i ett trevligt öppet Cabriocoach utförande. En av fyra bilar ur en samling som nu säljs. Ägaren har lagt mycket kärlek och omvårdnad på sina vagnar. Nu har den inte körts på ett tag och behöver en översyn. Riklig dokumentation och historik från tidigare ägarelängd och renovering medföljer bilen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1938/1938 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Röd skinnklädsel 
 • Färg
  Röd och svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej provkörd eller uppstartad. Motor går runt, bromsar, mekaniska , fungerar och allt verkar i ordning. Vad gäller det tekniska, kan den troligen utan större åtgärder sättas igång och köras. Relativt enkel och driftsäker 30-tals teknik men då den stått ett tag är det svårt att veta exakt vad som behövs åtgärdas.

 • Skick interiör:

  Fint renoverad skinnklädsel till stolar och baksäte. I övrigt är inredningen också i ett relativt nyrenoverat skick.

 • Skick exteriör:

  Såväl karosstomme som lackering och övrig exteriör ser ut att var välbyggt och i ett fint skick. Nu är det dags för en sufflett och avsluta renoveringen.

 • Skick helhet:

  Ett fint renoverad vagn som behöver avslutande arbeten och slutligen en registreringsbesiktning, för att få sträcka ut på vägarna igen.

Fakta om modellen

Bilmärket DKW grundades och ägdes i många år av en dansk, Jörgen Skafte Rasmussen, som hade utbildat sig i Tyskland och sedermera där startat olika verksamheter. Vad DKW står för tvistas det om, Deutsche Kraft Wagen, Damph Kraft Wagen eller Der Kleine Wunder, syftar mot MC-produktionen. Vi kan lämna den frågan och konstatera att:

År 1922 startade han tillverkning av motorcyklar och verksamheten utvecklats till att bli världens största, en position som DKW behöll ända fram till andra världskriget.

I slutet av 20-talet byggde han också eldrivna droskor och varubilar och det tog verksamheten så småningom allt närmare vanlig bilproduktion.

Denna inleddes 1928 med den så kallade Typ P, som hade en 15 hästar stark tvåtaktare på 584 cc och bakhjulsdrift. Typ P följdes av ytterligare några bakhjulsdrivna typer men så konstruerades hösten 1930 en framhjulsdriven modell som fick det passande namnet Front. Det var en liten bil försedd med mc-avdelningens 500-kubiksmotor, som dock var vattenkyld i bilen. Tillverkningen av Front inleddes 1931 och följdes året därpå av den första Meisterklasse.

DKW-bilarna blev så småningom en kommersiell framgång men eftersom världsekonomin i allmänhet och den tyska i synnerhet var i gungning under tidigt 30-tal, så brottades Rasmussen med avsevärda problem. Lösningen kom år 1932 genom att konglomeratet Auto Union AG bildades. Där ingick DKW, Audi-fabriken (som ägdes av Rasmussen), lyxbilstillverkaren Horch med stora finansiella svårigheter och bilarna från Wanderer-Werke. Därav de fyra ringarna i emblemen för AU-bilarna.

Totalt tillverkades fram till 1940 cirka 215 000 framhjulsdrivna DKW-bilar. Av dessa var relativt många cabrioleter eller hade så kallade cabrio-coach-karosserier. DKW-bilarna exporterades till åtskilliga länder och i Sverige var de mycket populära och hamnde snabbt på Tio i Top listan över sålda bilmärken bland mestadels amerikanare, år 1939 låg man trea i Sverige efter Opel och Chevrolet. Sedan kom II-världskriget.

Efter en hygglig återhämtning på 50-talet blev tvåtaktsmotorn snabbt omodern. Efter olika turer där AU köptes upp av Daimler-Benz och sedermera försäljning vidare försäljning till Volkswagen återstod endast varumärket DKW. År 1966 lades det ned och AUDI fick överta den falna manteln och resten är en helt annan historia.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Strängnäs

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-11-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG