Visa alla bilder
Visa film

Austin Mini Moke 850 — 1966

Otrolig överlevare, en Mini Moke som aldrig varit registrerad och endast rullat 12 mil.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är i nyskick med få skavanker, behöver en uppstart service och eventuellt en rekonditionering. Har aldrig varit registrerad så en ursprungskontroll och registreringsbesiktning behövs för att komma ut på vägarna. Alternativt ställer man den i orört skick på något museum/samlarbilsgarage."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
316 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15195
BERGKVARA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Austin Mini Moke?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är i nyskick med få skavanker, behöver en uppstart service och eventuellt en rekonditionering. Har aldrig varit registrerad så en ursprungskontroll och registreringsbesiktning behövs för att komma ut på vägarna. Alternativt ställer man den i orört skick på något museum/samlarbilsgarage."

Beskrivning

Så här beskriver tidningen Klassiker bilen i nr 9, 2022:

I Sverige fanns aldrig Mini Moke på BMC:s modell­program, men tre exemplar såldes nya här. Åtminstone en och kanske någon mer importerades men registrerades aldrig. Den här Moken lämnade fabriken den 27 september 1966 och var ämnad för den svenska marknaden. Det finns få faktauppgifter att luta sig mot om Mokens historik. Det man kan se med ögonen är att det här är en bil som aldrig varit i trafik och som istället blivit stående – förmodligen har den nästan alltid förvarats väl med tanke på skicket.

På strålkastarna finns dekalerna som monterades på BMC-bilar levererade före högertrafikomläggningen. ”Får ej avlägsnas före den 3 september 1967”, står det på de högerasymmetriska strålkastarna. Ett datum som kom och gick för den här bilen utan att det fanns anledning att ta bort klistermärkena.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  126 Km 
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Metall 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går runt men är ej startad, behöver en service innan uppstart.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i ett oskadat skick men behöver en rekond, lätt ytrost finns.

 • Skick exteriör:

  Originallack med ett fåtal skavanker och det finns lite ytrost på vissa delar. Däcken håller luft och verkar ha klarat sig från torrsprickor.

 • Skick helhet:

  Ett unikt tillfälle att komma över en ny bil som är 56 år gammal, Mini Moke entusiasternas heliga graal.

Fakta om modellen

Mini Moke var tänkt som ett fordon för militärt bruk men den brittiska militären nobbade bilen efter att ha testat den. Kanske var projektet för långt gånget för det blev en civil version av bara farten. BMC startade tillverkningen 1964. Moke var extremt spartansk, endast en vind­rutetorkare var standard, en andra extrautrustning. Passagerarstol och baksäte fanns också bland de få tillvalen. Mini Moke såldes både som Austin och Morris men båda versionerna tillverkades i Austinfabriken i Longbridge. Även i BMC:s sammansättningsfabrik i Sydafrika och dåvarande Rhodesia sattes Mini Moke samman.

Mellan 1964 och 1968 tillverkades bara 14 518 exemplar i England och 90 procent av dem gick på export. I Australien startade tillverkningen 1966 där Moke byggdes fram till 1981, då hade redan produktionen kommit i gång i Portugal där modellen tillverkades fram till 1993. Trots ett varmare mer passande klimat i de länderna så fortsatte försäljningen att vara blygsam. I Australien tillverkades 26 142 bilar och i Portugal 10060 exemplar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bergkvara

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-11-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG