Visa alla bilder

Vespa Piaggio PX 200 E — 1993

En fin lågmilad Vespa med elstart och den är även fullutrustad med pakethållare både fram och bak.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En Vespa PX 200E i ett mycket bra skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
65 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15630
GÄVLE
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En Vespa PX 200E i ett mycket bra skick."

Beskrivning

Det här är en mycket fin och oskruvad Vespa med en trevlig originallack i rött. Den har till och med färgkodslappen och leveransetiketten kvar.

Lågmilad enligt mätaren, endast 172 mil, och skick därefter. Är nog en av de bästa som går att finna av originaltypen av Vespor med handväxel.

Vespan inköptes i Malmö från en Vespahandlare av en äldre man. Han köpte den till sin dotter i Härnösand. Dottern hade en bror som tyckte att han var bättre lämpad för ett sådant vasst fordon så systern använde den bara sparsamt när brodern var bortrest. Efter hennes död fick hennes son ärva den. Nuvarande ägare köpte den via annons. Denna Vespa är av den finare modellen, med andra ord fullutrustad, med bland annat elstart och pakethållare både fram och bak. Nykänslan i alla funktioner kommer fortfarande att vara kvar i minst 500 mil som en Vespa behöver för att bli någorlunda inkörd.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1993/1993 
 • Första registreringsdatum
  1994-08-11 
 • Avläst mätarställning
  1721 km 
 • Kw / hk
  9 / 12 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och växlar bra.

 • Skick exteriör:

  Exteriören är i ett väldigt fint skick. Originallack.

 • Skick helhet:

  En mycket fin Vespa i ett trevligt oförstört skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-09-02
Ursprungsbesiktning: 1993-04-22 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1994-08-11
Senast godkända besiktning: 2019-08-15
Besiktigad tom: 2021-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Vespa PX presenterades1977 i Milano som ”nuova linea” modellen. Vespan byggdes med trumbromsar, fram och bak, och en encylindrig luftkyld motor med aluminiumtopp och en stålram. Den har förbättrats genom åren med en ny främre fjädring och en reviderad bakaxel för mer stabilitet.

Den marknadsfördes som Vespa P 125 X och som Vespa P 200 E med elektronisk tändning och sedan 1978 som Vespa P 150 X.

Den elektroniska tändning introducerades även på de andra modellerna som då hette Vespa PX125E och Vespa PX150E och 1982 hette Vespa P 200 E Vespa PX200E. 1982 introducerades Lusso-serien med tekniska innovationer. Flera mindre justeringar gjordes på karossen. Dessa inkluderade att öka storleken på handskfacket, öka storleken på det bakre stänkskyddet och ett nytt horngaller. Dessutom gjordes de främre bromsbeläggen för att vara självcentrerande, kablarna ändrades för att underlätta underhållet, samma nyckel användes nu för tändningen och rattlåset.

1985 kom en sportig variant ut på marknaden: Vespa T5 Pole Position med nästan 12 hk. 1992, samtidigt som Vespas 50-årsjubileum, erbjöds en skoter med T5-motorn och karossen i PX-stil. Detta marknadsfördes som Vespa PX 125 T5 Classic.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Gävle

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-04-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG