Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 450 SE V8 — 1978

Norrlandsbil i ovanligt fint samlarskick. Svensksåld, äldre omlack. Fortfarande lika fin. Bara körd 20.000 mil.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Bilen är en av de bättre orenoverade S-klass bilarna från 70-talet som vi sett. Hel och fin i alla detaljer. Inga rostangrepp. Hel och fräsch inredning. Går mycket bra och nybesiktigad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
96 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13321
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 450 SE?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Bilen är en av de bättre orenoverade S-klass bilarna från 70-talet som vi sett. Hel och fin i alla detaljer. Inga rostangrepp. Hel och fräsch inredning. Går mycket bra och nybesiktigad."

Beskrivning

Denna bil gick sina första år som direktionsbil för ett större företag på Gotland. Sedan privat körd på Gotland till den såldes till en MB-entusiast norr om Östersund år 2006. Här fick bilen en lättare uppsnyggning med ny lack nedtill, i originakulör och sedan har den sommarkörts som entusiastbil fram till nu.
Sammantaget en ättefin bil med 4,5 liters V8 med ett vridmoment på 370 Nm. Fungerande taklucka. Fin kaross och inredning. Endast lite dammkorn i lacken kan man nämna som anmärkning (går att polera bort).
Bilen har INTE AC. Detta tvärtemot vad som tidigare uppgivits i beskrivningen av bilen. Vi ber om ursäkt för felet.

MER BILDER KOMMER

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1978/1978 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  208810 km 
 • Kw / hk
  190 / 217 
 • Drivmedel
  bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fin att att köra. Allt funkar som det skall. Förvånansvärt bra prestanda i denna gamla prestigevagn. Bilen är väl omhändertagen under åren med många nya delar efter hand enligt tidigare ägare.

 • Skick interiör:

  Hel och fin klädsel. Konstläder och fina tidstypsika MB-Pepitatyget.
  Hel och fin instrumentbräda samt dörssidor och mattor.

 • Skick exteriör:

  Inga skador och ingen synlig rost. Stora delar av lacken är original. Fint krom, fräscha lister. Fler bilder kommer!

 • Skick helhet:

  Nybesiktigad, svensksåld originalbil som mestadels körts i Norrland och på Gotland. Mycket fin samlarbil, ovanligt fint helhetsintryck.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-10-19
Ursprungsbesiktning: 1977-11-30 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1978-04-06
Senast godkända besiktning: 2020-09-09
Besiktigad tom: - 2022-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 21

Fakta om modellen

Mercedes W116 serien - med flera olika motoralternativ - blev en stor succé när den introducerades 1972. Den ansågs vara dåtidens kanske säkraste bil. Kvaliteten var också på toppnivå och den var först i Mercedes-familjen att kallas ”S-klasse”.
Bilen utsågs till Årets Bil i Europa 1974. En titel som normalt bara tilldelas små- och mellanklassbilar. Designern bakom den lyckade modellen var Friedrich Geiger som också var pappa till Mercedes-klassikerna 540 K och 300 SL. Båda dessa modeller är sen länge väldigt eftertraktade av samlare och säljs numera för rena fantasibelopp.

Lagerort och visningsinfo

För visning av fordonet kontakta handläggare Lennart Ström

Telefon: +46 705 24 94 10
Mail: lennart.strom@bilwebauctions.se

Hämtning

När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan boka tid för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG