Visa alla bilder
Visa film

BMW 318i — 1989

Nuvarande ägare köpte bilen ny, den har alltid varit väl omhändertagen och ompysslad - idag i ett relativt unikt originalskick.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"De där smått osannolika vagnarna med en ägare, låga mil och pedantiskt skött, dyker upp då och då. De tar andan ur en och har ofta både en intressant historia och framtiden för sig, som samlarobjekt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
123 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16774
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW 318i?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"De där smått osannolika vagnarna med en ägare, låga mil och pedantiskt skött, dyker upp då och då. De tar andan ur en och har ofta både en intressant historia och framtiden för sig, som samlarobjekt."

Beskrivning

Förenade Bil i Solna levererade den här vagnen i juni 1989, till nuvarande ägare. Årsmodell 1989 - hade den facelift som kom året innan, med ny stötfångare fram, nya bakljus och färre blankdetaljer, allt för att ligga rätt i tiden och spegla rådande bilmode. Det blev en vagn i Alpinvitt med passande gråblå inredning. Den utrustades med tillbehör, såsom en manuell taklucka, tonade rutor, centrallås samt en radio. Motorn, är den ekonomiska 318i med bränsleinsprutning och femväxlad manuell låda. Den har levt ett stilla liv och körts sparsamt (13.674 mil på 35 år), i stort sett inte vinterkörd. De sista 10 åren har den endast rullat 1000 mil och då varit avställd under den mörka årstiden. Servad enligt BMWs rekommendationer, utöver det, en kontroll och service vartannat år samt rostskyddad och kontinuerligt rekonditionerad. Under alla år har den förvarats i varmgarage med ett passande skyddstäcke. Köpehandling, besiktningspapper, kvitton samt mappen med instruktionsböcker och ifylld servicebok, medföljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1989/1989 
 • Första registreringsdatum
  1989-06-07 
 • Avläst mätarställning
  136 735 km 
 • Kw / hk
  83 / 113 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Grå/blått tyg och tygmattor 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Efter avställning och vintervila startade bilen direkt, batteriet är nytt. Det tidigare batteriet är laddat och medföljer. Kortare provkörning upplevdes lugnt och utan problem, allt förefaller fungera väl. Bilen är välservad genom åren och kamremsbyte gjordes förra året. Med det sagt - då bilen stått stilla allt mer på senare år, är ändå en översyn att rekommendera. Ej kontrollerad på lyft men av det som kunde ses, såg det mycket bra ut. Vid de årliga bilbesiktningarna, har bilen alltid fått beröm för det fina skicket.

 • Skick interiör:

  Mycket välhållen inredning i originalskick. Såväl innertak, dörr- och karossidor, stolar, baksäte mattor samt instrumentbräda och övriga detaljer håller hög finish och är i mycket fint skick för sin ålder. Bra stuns och komfort i stolar. All el förefaller fungera väl, förutom funktionen på passagerardörren - får låsas och låsas upp manuellt. Enklare radio. Takluckans funktion klanderfri. Original skyddsmattor i gummi, där har förarsidan nötts något av klackskor.

 • Skick exteriör:

  Original lackering i fint och blankt skick. Så också glas-, plast- och gummidetaljer. Under åren har bilen alltid handtvättats. Rekonditionering med lackförsegling senast utförd hos Stockholms Bilvård J. Sandell AB. Fälgar och Continentaldäck likaså i fint skick. Något skav på hjulsidor. Motor- och bagageutrymmen i fint skick. Del av ljudisoleringen har lossnat på motorhuven.

 • Skick helhet:

  Den här vagnen och dess historik presenteras i ett åtta-sidigt fylligt reportage i magasinet Klassiker, nr 9 2023. Med all rätta, det här är en fin klassiker som kan bli ett smycke i bilhallen eller hos samlaren. Få BMW-bilar från 80-talet är i detta utsökta och försiktigt körda originalskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2024-02-28
Ursprungsbesiktning: 1988-09-26 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1989-06-07
Senast godkända besiktning: 2022-07-04
Besiktigad tom: 2024-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

När BMW fick fart på verksamheten och resultat med NeuKlasse och de pigga 02 vagnarna och 3-serien under 60- och 70-talen, var det så dags att växla upp ännu ett snäpp på 80-talet. Så i november 1982 introducerades modell E30. Det var fortfarande Väst-Tyskland som gällde och honnörsordet var kvalitet. De tyska premium- och sportbilstillverkarna blev riktmärke för en hel värld och BMW tillhörde toppen, den nya modellen var inget undantag. BMW spottade ur sig två-, fyrdörrarsversioner i allt från lugna pensionärsversioner till rena racingmodeller, för dem med extra axelvadd i kavajen. Det blev också öppna versioner i en Bauer-cab med targabåge och sedan en helcabriolet from sommaren 1985. Två år senare kom en Touring, dvs kombiversion.

Versionerna med 318i motorer var pigga fyrcylindriga vagnar med bränsleinsprutning, 113 hkr, årsmodell 1989. Det gav prestanda om 0-100 km/h på 10,8 sek och en toppfart om 188 km/h. Visst, det fanns häftigare versioner men fyran med insprutning blev ett populärt och ekonomisk val, i kombination med BMWs kvalitet och sportiga image.

År 1991 ersätter den nya modellen E36 modell E30 i sedanutförande. Fast Cabrioletversionen av E30 tillverkas fram till årsmodell 1994.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-04.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG