Visa alla bilder
Visa film

BSA A10 Super Rocket 650 — 1963

Snygg och välvårdad engelsman i ett vackert skick med en ägare, tillsammans med ett rejält och omfattande reservdelspaket.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En klassiker från tiden när cyklarna från gevärsfabriken var bland de bästa och hårdaste man kunde åka på."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
55 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15664
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BSA A10 Super Rocket?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En klassiker från tiden när cyklarna från gevärsfabriken var bland de bästa och hårdaste man kunde åka på."

Beskrivning

Den levererades till sin första och enda brukare i juni 1963. Han var en medveten motorcyklist, körde mycket, men tog också hand om sin cykel därefter. Mätaren står idag på 8 144 mil. Reservdelslagret som följer med är stort och specialverktygen är lika användbara som exklusiva. Den nuvarande ägaren har haft sin makes BSA stående i en varm källare och de senaste åren i ett varmgarage. Notera även originalägarens hyllning till sin maka, med det sirligt målade namnet på cykeln, placerat på vänster sidokåpa.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1963/1963 
 • Första registreringsdatum
  1963-01-01 
 • Avläst mätarställning
  81 147 km 
 • Kw / hk
  37 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Röd/svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Efter det tjugoåriga stilleståndet har maskinen startats, efter mycket rengöring av drygt tjugoåriga bränslerester. Klibbigt i förgasarna, ledningar, insug och avgas. Koppling, växlar och bromsar funkar fint. En översyn av bränslesystemet är fortsatt nödvändig, med till exempel nya bränsleslangar.

 • Skick interiör:

  En äldre reva i sadeln är lagad sedan länge och verkar hålla väl, men den syns givetvis.

 • Skick exteriör:

  Vårdad och omsorgsfullt omhändertagen. Den lilla egenkonstruerade styrkåpan kan enkelt återställas till original strålkastarhållare, alla originaldelar finns kvar.

 • Skick helhet:

  Spännande engelsman i ett väldigt fint och välhållet skick med en brukande ägare. Här finns mycket och rolig historik att gräva i för en ny ägare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2002-03-20
Ursprungsbesiktning: 1963-06-10 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1963-01-01
Senast godkända besiktning: 1999-08-04
Besiktigad tom: 2001-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

BSA A10 Super Rocket tillverkades av Birmingham Small Arms Company (BSA) mellan 1958 och 1963. Den var en uppdatering av BSA A7-modellen, som hade funnits sedan 1946.

A10 Super Rocket hade en 650-kubiks parallelltwin och var en av BSA:s mest kraftfulla motorcyklar vid den här tiden. Den hade också en högre topphastighet än många av sina konkurrenter, vilket gjorde cykeln till ett populärt val för både bana och sportiga ambitioner på vägen. Under produktionsåren förändrades designen och prestandan av A10 Super Rocket gradvis. Till exempel fick den en ny förgasare och en högre kompression för att öka effekten i början av sextiotalet. Men trots dessa förbättringar kunde BSA inte hålla jämna steg med sina konkurrenter från Japan, och försäljningen av A10 Super Rocket sjönk successivt.

BSA A10 Super Rocket var ändå en viktig modell för BSA och för motorcykelindustrin som helhet. Den visade att brittiska motorcykeltillverkare kunde producera högpresterande motorcyklar som kunde mäta sig med de japanska modellerna som började dominera marknaden under sextiotalet. Idag är BSA A10 Super Rocket en eftertraktad klassiker bland samlare och entusiaster.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG