Visa alla bilder
Visa film

Yamaha V-max 1200 — 1986

En tuff Yamaha med kultstatus. En dragracer på två hjul.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En motorcykel i ett bra skick. Besiktigad och körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
40 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15809
ENKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Yamaha V-max 1200?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En motorcykel i ett bra skick. Besiktigad och körklar."

Beskrivning

Den första ägaren köpte Yamahan 1986. Han brukade motorcykeln och monterade en trimsats som hette Butterfly till ett pris av 4500 kr för snart 40 år sedan. Många år har gått sedan dess och motorcykeln hamnade 1991 efter ytterligare några ägare hos en man som brukade cykeln i nio år innan han blev sjuk och motorcykeln ställdes av. Detta skedde år 2000. Dottern tog sedan över motorcykeln och sedan dess har den stått uppställd i ett förråd, därav de låga siffrorna på mätaren som visar cirka 4403 mil. Nuvarande ägare övertog Yamahan vintern 2022 och han har servat motorcykeln med ny olja, filter, nya tändstift och ny olja i kardanen. Den har även utrustats med ett nytt batteri och kopplingscylinder. En auktoriserad verkstad har rengjort förgasarna och justerat dem. kompressionsprov har tagits och provet visar 9.5 cyl 1, 10,3 cyl 2, 9,5 cyl 3, 9,5 cyl 4, se bild. Motorcykeln är besiktigad april 2023 utan anmärkning.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1986/1986 
 • Första registreringsdatum
  1986-05-14 
 • Avläst mätarställning
  44 032 km 
 • Kw / hk
       / 102 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina. Låter vass.

 • Skick exteriör:

  Exteriören är i bra bruksskick. Det finns spår av brukande.

 • Skick helhet:

  En tuff motorcykel i ett helt och bra skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2000-10-01
Ursprungsbesiktning: 1986-04-24 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1986-05-14
Senast godkända besiktning: 2023-04-21
Besiktigad tom: 2025-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Yamaha V-max är en motorcykel som kom 1985. Modellen var starkt influerad av dagens muskelbilar. En "dragracer" fast på två hjul. Många olika uppgifter om allt från 130 till 145 hästkrafter mätt på vevaxeln florerar men mätningar visar oftast på strax under 120 hästkrafter på bakhjulet. Det uppstod något av en kult kring motorcykelmodellen som tillverkades nästan oförändrad i över 25 år. 2009 presenterades en uppföljare som bygger på samma design men är betydligt modernare.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Enköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG