Visa alla bilder
Visa film

Alfa Romeo 164 Q4 — 1995

Q4 - en speciell och ovanlig version av Alfa Romeos fina modell 164. Här får man extra allt i form av avancerad teknik , styling och påkostad inredning, samt inte minst körglädje.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Modell Q4, var en mycket tekniskt avancerad version av modell 164 som aldrig såldes som ny i Sverige. Här i ett väl omhändertaget och fint skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
130 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15841
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Alfa Romeo 164 Q4?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Modell Q4, var en mycket tekniskt avancerad version av modell 164 som aldrig såldes som ny i Sverige. Här i ett väl omhändertaget och fint skick."

Beskrivning

Det här exemplaret är importerat från Tyskland 1999 (då 13.144 Mil) och helt i originalskick, förutom ett rostfritt avgassystem från Ferrita. Nuvarande ägare, en Alfa Romeo entusiast, har ägt bilen sedan juni 2003. Den har i hans ägo alltid förvarats i garage och körts sparsamt. Den är regelbundet servad, senast för drygt ett år sedan med ny kamrem, spännhjul, löphjul och vattenpump. Nya slangar till oljekylare. Nya skivor och belägg samt bromsslangar plus en del övrigt. Dessutom är framlyktor, dimljus och vindruta bytt på senare år. En i alla delar omhändertagen och väl fungerande vagn. Medföljer instruktionsböcker och annan dokumentation samt dubbla nycklar och kodkort.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1995/1995 
  • Första registreringsdatum
    1999-09-07 
  • Avläst mätarställning
    194 010 km 
  • Kw / hk
    170 / 231 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Helskinn i svart, tyg mattor 
  • Färg
    Röd 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    En tekniskt avancerad bil, där allt fungerar väl och som har fått den uppmärksamhet och omvårdnad som behövs. Motorn morrar lätt igång och går fint. Växling och chassi känns helt rätt och bilen förefaller allt igenom vara i ett mycket gott skick.

  • Skick interiör:

    En härlig påkostad inredning, där allt är i mycket fint skick. Allt fungerar och även det vanliga "pixelproblemet" lyser med sin frånvaro, det vill säga lyser fint och klart. AC:n kyler väl. Instrumenthuset har släppt något mot panelen.

  • Skick exteriör:

    Lackering, glas, fälgar och däck etc är i ett välvårdat och mycket fint skick. klarlack och lacksläpp på backspegel förarsidan. Motor- och bagageutrymme i fint skick. Stag till bakluckan behöver bytas.

  • Skick helhet:

    Ett intressant samlarobjekt från Alfa Romeo, en framgångsrik modell här i en ovanlig version som är i ett utsökt skick. En härlig vagn som har framtiden för sig och som kommer ge ny ägare en klassiker med en stor dos körglädje med både ögon- och örongodis.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-05-04
Ursprungsbesiktning: 1999-09-02 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1999-09-07 (950427)
Senast godkända besiktning: 2023-04-21
Besiktigad tom: 2024-06-30
Årsskatt: 2841 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Alfa Romeo 164 tillverkades som årsmodell 1988-1997. Den var formgiven av Pininfarina och blev det en säljframgång. Modellen fanns endast som en fyrdörrars sedan men med motorer i olika versioner från fyror om 2,0L till V6 om 3,0L.

En av Alfa Romeos mest tekniskt avancerade modeller var specialmodellen Q4 som presenterades 1993. Den såldes aldrig som ny i Sverige men nypris i Tyskland 1995 var ca. 400.000 SEK, beroende på utrustning. Exakt antal tillverkade är oklart men Magna-Steyr tillverkade 1.300 enheter till drivlinan och uppgifter om ca 1.100 tillverkade vagnar finns.

Motor V6 med 24 ventiler och 232 hkr. Toppfarten var begränsad till 240 km/h. Motorstyrning Bosch-Motronic M3.7. Växellådan, en tätstegad Getrag med 6 växlar. Fyrhjulsdrift från Magna Steyr. Styrdator och fyrhjulsdrift från Siemens. Mittdiff av viscotyp. Bakdiff med diffbroms. Kraftfördelning fram/bak 1-100% beroende på underlag. Styrning av kraftfördelning sker via ett antal sensorer. ABS sensorer, styrvinkelssensor, G-kraft sensorer för längs och sidokrafter, växelläge, motorvarvtal, gaspådrag, och ev. aktivering av bromsar.

Fjädring och dämpning var också elektroniskt styrda med stötdämpare från Sachs, inställbara i normal och sportläge. Pitchkontroll via en sensor i höger bakflygel. Helt enkelt en härlig körmaskin.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-22.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG