Visa alla bilder

Volkswagen Passat GLS 1,6 — 1977

Omsorgsfullt välvårdad och lågmilad vardags-Passat med en ägarfamilj. Alltid förvarad inomhus och därför också välbevarad. Och dessutom i en välutrustad version med trevliga detaljer.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Fräsch och fin överlevare i vardagsformat och finversion med varvräknare, starkare insprutningsmotor, finare klädsel, tonade rutor, instrumentpanel med träfoliering och dubbla runda strålkastararrangemang."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
70 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17293
MALMÖ
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Passat GLS?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Fräsch och fin överlevare i vardagsformat och finversion med varvräknare, starkare insprutningsmotor, finare klädsel, tonade rutor, instrumentpanel med träfoliering och dubbla runda strålkastararrangemang."

Beskrivning

Bilen såldes ny till sin första ägare, den nuvarande ägaren och hans föräldrar, i augusti 1977 av Volkwagenhandlaren i det kooperativa bilvaruhuset, Biva-huset i Arlöv, Malmö och registrerades då på hans far. Passaten vårdades och kördes som familjebil i alla år och 2003 tog den nuvarande ägaren över bilen från pappans dödsbo. Bilderna är tagna i dåligt ljus i ett parkeringsgarage i centrala Malmö, därav kvaliteten på bilderna. Senaste godkända besiktningen gjordes 2022-04-12. Nedan, under "Ägarens kommentar", har den nuvarande ägaren skrivit en liten historik och även en beskrivning av de aktuella problemen – som verkar laga sig själv ibland.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1977/1977 
 • Första registreringsdatum
  1977-08-18 
 • Avläst mätarställning
  198 042 km 
 • Kw / hk
  60 / 82 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Velour 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den startar och går normalt, enligt ägaren, men strax före dokumentationstillfället hade han provstartat och då ville den inte. Vidare har den varit på verkstad för växellådslänkaget. Dessa små driftstörningar finns beskrivna under "Ägarens kommentar" nedan, och för en någorlunda mekaniskt driftig entusiast är det en smal sak att komma till rätta med driftsäkerheten.

 • Skick interiör:

  Välhållen inredning i förhållandevis oslitet skick givet körsträckan. De sydländskt signalerande träkuledynorna i framstolarna är hela och har nog skyddat klädseln från slitage.

 • Skick exteriör:

  Orörd lack i ett fint skick, bilen har förvarats inomhus när den inte körts sedan hösten 1977. Vänster framskärm är omlackerad efter en mindre skada. Vidare verkar karossen vara fri från rost och underredet ser väldigt fint ut.

 • Skick helhet:

  Välhållen överlevare i vardagsformat, en ovanlig bil att spara för framtiden.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1977-08-18 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1977-04-18 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1977-08-18
Senast godkända besiktning: 2022-04-12
Besiktigad tom: 2024-04-30
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Ägarens kommentar

Mina föräldrar och jag köpte bilen tillsammans, men den blev registrerad på pappa. Det är en GLS som är en lyxigare variant av standard Passat. Det är velourklädsel, annan stil på dörrklädsel, tonade rutor, imiterad träpanel, varvräknare, dubbla runda och framlycktor. Motorn är 82 hk med elektronisk insprutning. Standard Passat hade 60 hk. Vi har haft bilen sedan den var nyköpt på Bivahuset i Arlöv. Första månaderna stod bilen utomhus och se'n har vi haft garageplats så den har stått skyddad i alla åren sedan dess så lacken är i väldigt bra skick. Vänster framskärm blev omlackerad efter en påkörning, men man ser knappt någon nyansskillnad. Dörrlås på förarsidan slogs sönder våren 2016 men blev reparerad. Nästa gång det hände var hösten 2016 och där försvann delarna så det gick inte att reparera. Då satte jag en rattklyka istället och sen fick den vara ifred från inbrottsförsök. Därför sitter det en tejp över låset så inte smuts kommer in. Jag övertog bilen efter min pappas dödsbo 2003 och har haft den sen dess. De sista 25 åren har bara körts när det varit fint väder. För två år sedan började växlarna krångla en efter en när jag körde från bilbesiktningen och till slut gick bara treans växel i. I år startade inte bilen så den blev inlämnad på verkstad. När jag hämtade bilen gick den knaggligt men efter 20-30 km började den gå bättre. Dagen innan jag skulle köra till bilprovningen gick backväxeln inte i. Tänkt köra en runda så att motorn skulle gå bättre. Den blir så ibland när den stått stilla för länge. Kanske en kombination av gammal bensin. Det kändes som en stång i en blomkruka när jag skulle lägga i backen, inget distinkt läge. Så årets bilprovning fick ställas in. Det var dagarna innan jag skulle iväg på resa. Igår före fotograferingen startade inte bilen på förmiddagen men det gick däremot att lägga i backväxeln igen och alla de andra växlarna. Efter dokumentationen provade jag igen och då startade bilen, den går lite orent, men det kan bero på gammal bensin eller om något insprutningsmunstycke satt igen. Växlarna kändes som de gick i sina distinkta lägen igen. En bil med egen vilja som filmen om Herbie."

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Malmö

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-07-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG