Visa alla bilder
Visa film

DS 750 765cc — 1925

En David Senning D.S 750 är en otroligt sällsynt motorcykel och samtidigt både en ikon och en stor del av den svenska motorcykelhistorien.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Motorcykeln är inte testad av Bilweb Auctions, men enligt ägaren så startades den upp för ca tre veckor sedan och gick då helt OK, om än att den rök en del. Det kommer förmodligen att krävas en omfattande genomgång och service på den eftersom den varit stillastående i en samling i många år.
 "

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
250 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15571
HOVA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande DS 750?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Motorcykeln är inte testad av Bilweb Auctions, men enligt ägaren så startades den upp för ca tre veckor sedan och gick då helt OK, om än att den rök en del. Det kommer förmodligen att krävas en omfattande genomgång och service på den eftersom den varit stillastående i en samling i många år.
 "

Beskrivning

Säljaren lämnar följande information om motorcykeln:

Veterinär David Senning var en känd förare på tillförlitlighetstävlingar, han provade flera märken men var inte nöjd med dessa och vill därför bygga en egen. 1922 kom Senning i kontakt med ingenjör Gustaf Dahlin och de båda byggde tio i en provserie, med Husqvarnaramar och schweiziska M.A.G.-motorer. 1924 började DS serietillverkas, en 500 cc- och en 750cc-modell med M.A.G.-motorer och några få med engelska JAP-motorer. Totalt tillverkades omkring 500 DS till 1927 i vit eller svart färg. Renoverad på 1960-talet av Nils Åberg, Ture Tjernberg, Axel Larsson, Holger Eriksson och Valter Persson. Pris 1924 1.500 kr.

Motorcykeln kommer att levereras med en kopia av det ursprungliga registreringspapperet. Även det senare registreringsnumret E1589 följer med och kan vid behov användas för att registrera in motorcykeln i framtiden. Efter första registreringen 1925 kom den fram till 60-talet att sedan tillbringa den större delen av sitt liv i Norrköpingstrakten. Det var även där som den sedermera blev renoverad och sedan fick fortsätta sitt liv i en samling.

Den nuvarande ägaren är en svensk/holländsk samlare som själv köpte den för några år sedan. Nu önskar han inget högre än att få sälja den tillbaks till en svensk samlare, eftersom han tycker den utgör en så ikonisk del av den Svenska motorcykelhistorien.

Motorcykeln kommer att transporteras tillbaka till Sverige från Holland i slutet av Januari.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1925/1925 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  15 /  
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 3 vaxel 
 • Klädsel
  L?der 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Nyligen uppstartat och körd. Eftersom den har stått uppställd i många år, så kommer den att kräva både en omfattande service och genomgång.

 • Skick interiör:

  Patinerad sadelväska och sittdyna.

 • Skick exteriör:

  Det äldre renoveringsarbetet har utförts med en hög standard. Dock finns det flera mindre märken, repor och åldersrelaterad defekter och småskador.
   

 • Skick helhet:

  För både samlare eller ett museum, så är detta ett extremt sällsynt tillfälle att kunna förvärva en David Senning motorcykel. Dessutom kommer det troligtvis att dröja många, många år innan något David Sennings kommer en blir tillgänglig för ett köp igen.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hova

Anländer Sverige 2023-01-25 och visas därför först i samband med hämtning.

Hämtning

Hämtning kan ske tidigast: 2023-01-26 och senast 2022-02-09

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG