Visa alla bilder
Visa film

Ford Cortina GT AppK 1500 — 1966

Nu kan du som alltid drömt om att bli en racing- eller rallyförare slå till på en välbyggd Ford Cortina GT som har en internationell tävlingskarriär bakom sig på 1990-talet.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Välbyggd bil med nygjord Appendix K besiktning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
100 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14300
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Cortina GT AppK?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Välbyggd bil med nygjord Appendix K besiktning."

Beskrivning

Cortinan är byggd för banracing men kan med annan chassiesättning även byggas om för historiska rallytävlingar. Det är en fin bil som byggdes på 1990-talet då den kördes i EM-serien bl.a. på Zandvoort
Motorn är byggd av Elwa-Motors AB i Västerhaninge, specialist på Ford och BMC-motorer. Den har dubbla Webraförgasare och bör ge ca 150 hk. Växellådan är tätstegad. Bilen har en rostfri kaross med installerad bur. Den är sänkt med hårdare fjädring. Bilen har också utrustats med snygga Minilitefälgar med klassiska Dunlop Racing däck.
Appendix K besiktning är gjord på bilen som gäller i 10 år. Cortinan är även nyligen godkänd för gatbruk i det skick den är och således besiktningsbefriad.
Bruksperioden tog slut för denna bil redan på 80-talet.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1966-02-08 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  110 / 150 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket bra skick. I princip bara att ta ut på racerbanan efter lite personliga justeringar.

 • Skick interiör:

  Utrustad för banracing med bl.a. stol och bälte. Övrig brandfarlig inredning saknas.

 • Skick exteriör:

  Fin i lack och krom. Rostfri kaross.

 • Skick helhet:

  En mycket bra Cortina GT anpassad för historisk racing. Registrerad med nygjord App K-handling samt för gatan.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2000-03-31
Ursprungsbesiktning: 1966-02-08 (regbes) (Ombes:20210601)
Datum i trafik första gången: 1966-02-08
Senast godkända besiktning: 2021-09-01
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 14

Fakta om modellen

Ford Cortina tillverkades mellan 1962-1983 av Ford of Britain. Chef designer var Roy Brown Jr som tidigare arbetade med Edsel. Ford Cortina GT MK1 som gjordes mellan 1962-1966 var utrustad med en 4-cyl rad motor på 1.5l. Den hade annan kam och dubbelportsförgasare och lämnade 78hk. En pigg bil på den tiden. Cortinan var väldigt vanlig på dom svenska vägarna framför allt på 60-talet. Uppkallad efter skidorten Cortina d´Ampezzo i Alperna där vinter OS hölls 1956.

Ford Cortina fanns med många olika motorer, där Cortina GT och Lotus Cortina var de mest framträdande med sitt sportiga tilltal. Cortinan var alltid bakhjulsdriven och fanns bland annat som 2-dörrars sedan, fyrdörrars sedan samt en numera mycket ovanlig 5-dörrars stationsvagn.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG