Show all images

Harley-Davidson V-Rod 1130 cc — 2002

Revolutionerande sporthoj med motor utvecklad av Porsche. I bästa skick med ytterst få mil!

Michael Luft
Valuator
Send message
Frans Johansson
Valuator
Send message

"Nära nyskick, endast promenadkörd i 400 mil. Spännande design och redan en klassiker."

COUNTDOWN
CURRENT BID
ENDED
81 000SEK
LOT NUMBER
LOCATION
11050
SKÅNES-FAGERHULT
RESERVE PRICE
Reached
LOGIN TO PLACE BIDS
You need an account and be logged in to place bids.
Tip and share
Michael Luft
Authorized valuator
Send message
Frans Johansson
Valuator
Send message

"Nära nyskick, endast promenadkörd i 400 mil. Spännande design och redan en klassiker."

Description

En del älskade den. Andra hatade. Klart är i alla fall att Harley-Davidson öppnade 2000-talet med något helt nytt. V-Rods linjeföringen påminde mycket om andra moderna motorcyklar men tekniskt sett var detta något helt annat. Med hjälp från Porsche hade Harley Davidson skapat en modern vattenkyld V-Twin på 1 130 cc med insprutning, överliggande kamaxlar och 115 hk! Bränsletanken hade man i sin tur lagt under sadeln – det som ser ut som i sin tur ser ut som tanken var inget annat än skyddet för luftrenaren.
Tanken var att skapa en riktigt fet konkurrent till de japanska och övriga amerikanska muskelmaskinerna. V-Rod tillverkades mellan 2001 och 2017.

Technical data

 • Year
  2002/2002 
 • Registration date
  2002-03-26 
 • Mileage
  431 Mil 
 • Kw / hp
  86 / 115 
 • Fuel Type
  Petrol 
 • Transmission
   
 • Interior finish
   
 • Colour
  Sliver 

Condition

 • Mechanical condition:

  Startad men ej provkörd. Bakdäck något slitet.

 • Exterior condition:

  Toppskick, kan behöva en rekonditionering

 • General condition:

  MC i mycket gott skick

MOT (tech. insp.)

Fordonsstatus Avst 2018-01-24
Ursprungsbesiktning 2002-03-26 (EEG)
Datum i trafik 1:a gång 2002-04-19
Besiktningsperiod - 2013-05-31
Senast godk besiktning 2011-05-10
Skattebefriad Nej
Antal ägare 1

Facts about the model

Så här skrev tidningen Bike när de testade V-Rod 2002

Det som ingen trodde kunde hända, hände i början av det nya årtusendet: Harley-Davidson tog steget in i en ny epok med en alldeles ny och helt modern motorcykel, V-Rod. Trots att linjerna är samma som hos alla moderna så kallade power cruisers, är V-Rod tekniskt sett överlägsen alla konkurrenter.
Vad amerikanerna gjorde var att låta Porsche förfina en grundläggande konstruktion, en konstruktion som faktiskt funnits i ett förstudie mycket länge och som ett tag var fyrcylindrig. Basen för motorn till V-Rod har körts i tävlingar i usa ett par år.
Nykomlingen är tvåcylindrig och listan över tekniska data skiljer sig inte från det man är van vid att läsa, inte förrän man kommer till effektuppgifterna. Hela 115 hästkrafter, en siffra ingen Harley-Davidson tills nu ens kommit i närheten av. Att den uppmätta, fulltankade vikten bara knappt överstiger 300 kilo är en annan nyhet i stora klassen för effektstarka glidare och berättar vad det handlar om.
Hela maskinen har ett organiskt utseende där motorn dominerar det visuella intrycket. Den tvåcylindriga motorn på 1?130 kubik är vattenkyld, har fyra ventiler per cylinder och dubbla överliggande kamaxlar. Elektronisk bränsleinsprutning är en självklarhet för alla nya konstruktioner och en sådan finner vi även här. De mjukt dragna ramrören matchas av tallrikshjul som för första gången i märkets historia bromsas av dugliga bromsar, även i hög fart, även om de kunde varit ännu bättre för maskinens höga prestanda. Och hög fart klarar V-Rod av.
En mycket omfattande instrumentering är resultatet av den nya elektroniken. Tanken befinner sig under sadeln, vilket ger en låg tyngdpunkt som ytterligare understryker maskinens goda kurvegenskaper. Även om markfrigången på den här sortens hojar inte är något att skryta över.
Som begagnatköp är V-Rod inget dumt val, men precis som med alla andra h-d är andrahandsvärdet rätt högt, speciellt som modellen det första året inte hann tillverkas i särskilt många exemplar. Och för 217?500 kronor var det en av de dyraste modellerna på marknaden, vilket väl dämpade köplustan hos flera entusiaster. För de var desto flera och V-Rod framstod vid introduktionen som en typisk vill-ha hoj! Inga kända barnsjukdomar.

Location and viewing Information

Welcome to showroom·:
·     Sunday 17 June at 13-19
·     Monday 18 June at 15-20
·     Monday 25 June at 15-20


Showroom address: JÄNNAHOLM 8510, 280 40 Skånes Fagerhult

Pick up

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0705-656727.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning. Hämtning skall ske senast 14 dagar efter auktionsdagen, därefter debiteras 100 kr/dag i garageavgift om inte annat överenskommits.

Auction information

General information about the condition of the cars.
 • For this auction the cars are not declared as vehicles of daily/normal usage, rather they are described from a collecting perspective.
Important to know before placing your bids!
 • If you have won an auction where the reservation price is passed, please deposit to our client account the full amount before you arrange for pick up of any items.
 • You will be fully refunded, including the bidding fee, if you at the time of inspection and delivery is of the opinion that the description of the item does not match its real condition.
 • You will be debited the bidding fee if you do not inspect the item at its place of delivery.

Thank you for following our auctions!

We will send you an email when bidding starts.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG