Show all images

Volvo 245 Turbo B21 ET, intercooler — 1984

Sold wit US registration for parts. No rust. Runs and drives.

"Ny lack och omklädning av säten, så blir det en fin samlarbil. Går att köra som den är men behöver registeras in av köparen. Kopia på USA-regbevis och intullningspapper i Sverige följer med."

COUNT DOWN
CURRENT BID
ENDED
34 000SEK
LOT NUMBER
LOCATION
11860
GÖTEBORG
ESTIMATED VALUE
RESERVE PRICE
35 - 50 000 SEK
Not reached
LOGIN TO PLACE BIDS
You need an account and be logged in to place bids.
Tip and share

"Ny lack och omklädning av säten, så blir det en fin samlarbil. Går att köra som den är men behöver registeras in av köparen. Kopia på USA-regbevis och intullningspapper i Sverige följer med."

Description

Denna bil är en gammal trotjänare som fortfarande har mycket kraft kvar i motorn. Fantastisk helt rostfri kaross, inte ens ytrost på bakluckan. Mycket solblekta och förstörda skinnsäten (har körts med överdragsklädesel de sista åren), men i övrigt komplett och förhålladevis hel. fin bil att göra iordning då det är en 1984. Då hade 240 den vassaste Turbomotorn, som bara byggdes i ett år och de flesta bilarna såldes i USA.
Bilen kom tillbaka till Sverige 2018 (byggd i Göteborg 1984) och är lämplig för renovering eller för reservdelar då den inte är rostskadad någonstans. Den startar och går men har stått ett par år så den kan behöva en tekniskt översyn och service. Utrustad med AC.
OBS! Säljs oregisterad i Sverige, som reservdelsbil. Kopia på USA-regbevis (Title) och intullningspapper i Sverige följer med. Nytt USA regbevis (Title i original) kan behöva beställas före eventuell inregistrering.

Technical data

 • Year
  1984/1984 
 • Registration date
   
 • Mileage
  240000 miles 
 • Registration Number
  oreggad 
 • Chassis Number
  YVIAX4754E1545252 
 • Kw / hp
  114 / 155 
 • Fuel Type
  Bensin 
 • Transmission
  Manuell 
 • Interior finish
  Konstläder 
 • Colour
  Gråmetallic 

Condition

 • Mechanical condition:

  Startar och går ok, motor, vxl och bromsar är ok men sliten.

 • Interior condition:

  Sönderbrända framstolar, skinnklädseln helt trasig. har körts med överdragsklädsel de senaste åren. Sprickor ovanpå instrumentbrädan.

 • Exterior condition:

  sliten solblekt lack, men ok kaross. Någon lite större repa med intryckning finns på en bakskärm och hundben. Spricka i framrutan.

 • General condition:

  Hel och komplett, går bra men behöver snyggas till för att bli en fin samlarbil.

MOT (tech. insp.)

Ej registrerad.

Facts about the model

Volvo kom med sin B21ET turbomotor 1981 för att konkurrera med Saab som kom upp sig ordentligt med 99-turbobilarna i slutet av 1970-talet. Med 240 Turbo blev Volvo plötsligt en sportig bil och försäljningen ökade rejält i USA, England och Italien. Volvo tävlade också framgångsrikt med 240 modellen och vann bland annat europaserien för standardbilar ETCC 1984 och 1985 vilket var en stor framgång, då modellen av många ansågs som ålderdomlig. 1985 ersattes 240 Turbo av 740 Turbo och sista året 1984-1985 hade 240 turbomotorn samma grundutförande som i tävlingsbilarna. En sådan motor sitter i denna 245 Turbo vilket gör den värd att göra iordning till samlarbil, eftersom den idag är mycket sällsynt och den representerar en viktig del i Volvohistorien.

Location and viewing Information

For viewing the vehicle, contact Michael Luft

email: michael.luft@bilwebauctions.se
phone: +46 708 20 21 13

Pick up

Collecting of vehicles, you need to book a collection time by calling our customer service
+46 31 933 331 or Michael Luft +46 708 20 21 13

Once your payments have been cleared via our bank, we will send a confirmation to your email address and you can arrange a collection time.

Auction information

General information about the condition of the vehicles .
 • For this auction the cars are not declared as vehicles of daily/normal usage, rather they are described from a collecting perspective.
Important to know before placing your bids!
 • If you have won an auction where the reservation price is passed, please deposit to our client account the full amount before you arrange for pick up of any items.
 • You will be fully refunded, including the bidding fee, if you at the time of inspection and delivery is of the opinion that the description of the item does not match its real condition.
 • You will be debited the bidding fee if you do not inspect the item at its place of delivery.

Thank you for following our auctions!

We will send you an email when bidding starts.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG