Visa alla bilder

Volvo 245 Turbo B21 ET, intercooler — 1984

Toppmodellen i 240 turbo-serien. Gått i soliga San-Diego och är helt komplett och rostfri. Går fint men solblekt lack och inredning. Säljs oregisterad, för iordningställade eller till reservdelar.

"Ny lack och omklädning av säten, så blir det en fin samlarbil. Går att köra som den är men behöver registeras in av köparen. Kopia på USA-regbevis och intullningspapper i Sverige följer med."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
34 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11860
GÖTEBORG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
35 - 50 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela

"Ny lack och omklädning av säten, så blir det en fin samlarbil. Går att köra som den är men behöver registeras in av köparen. Kopia på USA-regbevis och intullningspapper i Sverige följer med."

Beskrivning

Denna bil är en gammal trotjänare som fortfarande har mycket kraft kvar i motorn. Fantastisk helt rostfri kaross, inte ens ytrost på bakluckan. Mycket solblekta och förstörda skinnsäten (har körts med överdragsklädesel de sista åren), men i övrigt komplett och förhålladevis hel. fin bil att göra iordning då det är en 1984. Då hade 240 den vassaste Turbomotorn, som bara byggdes i ett år och de flesta bilarna såldes i USA.
Bilen kom tillbaka till Sverige 2018 (byggd i Göteborg 1984) och är lämplig för renovering eller för reservdelar då den inte är rostskadad någonstans. Den startar och går men har stått ett par år så den kan behöva en tekniskt översyn och service. Utrustad med AC.
OBS! Säljs oregisterad i Sverige, som reservdelsbil. Kopia på USA-regbevis (Title) och intullningspapper i Sverige följer med. Nytt USA regbevis (Title i original) kan behöva beställas före eventuell inregistrering.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1984/1984 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  240000 miles 
 • Regnr
  oreggad 
 • Chassinummer
  YVIAX4754E1545252 
 • Kw / hk
  114 / 155 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Konstläder 
 • Färg
  Gråmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar och går ok, motor, vxl och bromsar är ok men sliten.

 • Skick interiör:

  Sönderbrända framstolar, skinnklädseln helt trasig. har körts med överdragsklädsel de senaste åren. Sprickor ovanpå instrumentbrädan.

 • Skick exteriör:

  sliten solblekt lack, men ok kaross. Någon lite större repa med intryckning finns på en bakskärm och hundben. Spricka i framrutan.

 • Skick helhet:

  Hel och komplett, går bra men behöver snyggas till för att bli en fin samlarbil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Ej registrerad.

Fakta om modellen

Volvo kom med sin B21ET turbomotor 1981 för att konkurrera med Saab som kom upp sig ordentligt med 99-turbobilarna i slutet av 1970-talet. Med 240 Turbo blev Volvo plötsligt en sportig bil och försäljningen ökade rejält i USA, England och Italien. Volvo tävlade också framgångsrikt med 240 modellen och vann bland annat europaserien för standardbilar ETCC 1984 och 1985 vilket var en stor framgång, då modellen av många ansågs som ålderdomlig. 1985 ersattes 240 Turbo av 740 Turbo och sista året 1984-1985 hade 240 turbomotorn samma grundutförande som i tävlingsbilarna. En sådan motor sitter i denna 245 Turbo vilket gör den värd att göra iordning till samlarbil, eftersom den idag är mycket sällsynt och den representerar en viktig del i Volvohistorien.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Michael Luft

Mail: michael.luft@bilwebauctions.se
Telefon: +46 708 20 21 13

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till vår kundtjänst på telefon 031 - 93 33 31 eller till Michael Luft på telefon +46 708 20 21 13
Hämtning skall ske senast fredagen den 5:e juli. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG