Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 544 G B18A — 1966

En av de sista tillverkade PV-bilarna, nr 81 från slutet, i dåtidens mest populära färg, grafitgrå. Här i proffsrenoverat toppskick och uppgraderad med sportdetaljer och prestanda.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Superfin Volvo PV 544 G modell, iordninggjord till sportutförande i många detaljer. Proffsrenoverad av känd verkstad, till toppskick. Går fantastiskt fint i motorn och växellåda."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
181 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13211
UDDEVALLA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 544 G?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Superfin Volvo PV 544 G modell, iordninggjord till sportutförande i många detaljer. Proffsrenoverad av känd verkstad, till toppskick. Går fantastiskt fint i motorn och växellåda."

Beskrivning

Denna PV är bland de 100 sista som tillverkades och såldes ny i december 1965 i Lidköping, där den rullade i 30 år. 1995 ställdes bilen av och undan i ett torrt garage. Bilen stod så fram till 2010, då den köptes av en bilverkstad i Ljungskile som efter några dagar överlät den på en anställd som skulle göra iordning den. Bilen var i förhållandevis gott skick. Lacken var lite matt och några småskador fanns, men knappt någon rost. Kofångare och krom var fint Bilen startade och var körbar men hade stått i 15 år så den behövde en teknisk genomgång och uppsnyggning. Inuti var den extra fin, sätesklädsel utan anmärkningar och hel och fräsch i övrigt. Utifrån skicket bedömde man att bilen gått cirka 10.000 mil. Mätaren står nu på 691 mil, vilket då skulle vara 10.691 mil. (Möjligtvis kan bilen ha gått 20.691 mil, men vi tror inte det med tanke hur fina sätena är, under överdragsklädseln). Iordningställandet gick långsamt, men 2018 tog det fart, då en kund på bilverkstaden blev intresserad av bilen och man bestämde sig för att överlåta bilen och renovera den tillsammans med kunden (nuvarande ägare). Bilen demonterades och karossen lackerades 2018. Alla slitdelar och lister mm byttes. Likaså mattor och innertak. Bromsar renoverades och växellådan kontrollerades. En noggrann renovering av motorn gjordes där det byttes bl.a. kamaxel lager, kamdrev, ventillyftare samt packningar och p-boxar mm. Motorn utrustades också med en D-kam samt dubbla S-U förgasare (som sportmodellen) vilket ger en effekt på ca 90-100 hk. I maj 2020 var bilen färdigrenoverad och skrevs över på nuvarande ägare och kördes till Bilprovningen och har sedan använts en säsong.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1965-12-31 
 • Avläst mätarställning
  6911 km 
 • Kw / hk
  66 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell  
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Grafitgrå  

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är pigg och stabil med bra bromsar, går jättefint.

 • Skick interiör:

  Hel och fin. Nya lister och matta och innertak. Sätesklädsel under överdragsklädseln är hel och fin, är originalklädseln.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin lack och bra krom. Orginalkofångare som har några prickar. Nya 5,5 tums sportfälgar.

 • Skick helhet:

  En av de bättre och fräschare PV vi sett. Ett jättefint samlarobjekt, där allt utom trippmätaren fungerar som det skall. Extra kul att den är byggd den näst sista produktionsdagen och i samband med renoveringen uppdaterad till Sportutförande. Säljs för att ge utrymme för en ny projektbil, en USA-bil denna gång.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-05-20
Ursprungsbesiktning: 1965-12-31 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1965-12-31
Senast godkända besiktning: 2020-05-28
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

Volvo PV 544 tillverkades mellan 1958 och 1965. PV 544 bygger på samma kaross från föregående modell PV 444 men är en mer modern version. Den moderna PV 544 fick större framruta och bakruta och bättre motorer och andra lampor mm. Baksätet blev även större och framstolarna blev tunnare vilket ökade benutrymmet med 6 cm i baksätet.

Det tillverkades mellan 1958 och 1965 totalt 243 996 st Volvo PV och 7 olika modeller av PV 544. PV 544 A, B, C, D, E, F och G. 544 modellen var utrustad med B16 och B20 motorer och det fanns tre olika växellådor. Knappt 5% av bilarna byggdes som Sportmodell (toppmodellen) och de flesta av dessa gick på export till USA. De sista åren var grafitgrå en ev de mest populära färgerna, tillsammans med pärlvit. Under 1965 gjordes en rad förbättringar och detta utförande kallades för G-modellen. Produktionen upphörde i oktober 1965 och de som byggdes efter semestern 1965 och fram till denna tid var av årsmodell 1966 och antalet var 3.401 bilar. Produktionen upphörde för att ge plats för Volvo 144, som premiärvisats hösten 1965.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Michael Luft
Mobil: 0708-202113
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG