Visa alla bilder

MG TA PB Midget — 1936

Morris Garages finest i mitten på trettiotalet. Snygg och fin i ett renoverat utställningsskick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Äldre bra renovering, genomgående kvalitativt skick. Inga registreringshandlingar eller gamla dokument."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
260 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13307
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande MG TA PB Midget ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Äldre bra renovering, genomgående kvalitativt skick. Inga registreringshandlingar eller gamla dokument."

Beskrivning

Utställningsbil på Arvika Fordonsmuseum och står utställd på övervåningen. Budgivare kan titta på bilen under muséets öppetider och tidigast hämta den 10/5, den lyfts ner med truck just denna dag. Senaste hämtningsdag är 17/5.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1936/1936 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  00197 miles 
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har stått utställd på museet i många år, när motorn senast är startad vet vi inte. Olja och kylarvätska finns kvar i systemen och det finns tecken på en kristallisering av kylarvätskan. En full genomgång och koll av alla vätskor i motorn är nödvändig.

 • Skick interiör:

  Hel och ren, och man kan ana att stolarna nog mer är blekta än använda efter renoveringen.

 • Skick exteriör:

  Av allt att döma en fin äldre renovering. Några små lackskador på en i övrigt fin lack. Engelska äldre registreringsskyltar.

 • Skick helhet:

  Representativ utställningsbil som förtjänar att komma ut och röra sig på vägarna igen. Inga registreringshandlingar, men en engelsk id-koll och museiförvaringen kan fungera som grund för en godkänd ursprungskontroll.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Bilen säljs oregistrerad som utställningsobjekt. Gamla registreringshandlingar saknas. Köparen får ett kvitto av Bilweb Auctions AB, där det framgår att ägaren har ägt bilen i drygt 30 år och att bilen tillhört ett museums samlingar. Med dessa underlag får köparen själv försöka registrera bilen om denne så önskar. Läs mer på https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Fordon/Fordonsimport-och-ursprungskontroll/

Fakta om modellen

I början på 1920-talet var Cecil Kimber chef för Morris återförsäljare i Oxford. Företaget hette Morris Garages. Vid den här tiden var det vanligt att vissa återförsäljare erbjöd lätt trimmade varianter av standardbilar som man sålde. 1922 började Kimber förse de trimmade Morrisbilarna med specialkarosser och 1924 kom han med en modifierad variant av den nya 1,8 liters Morris Oxford, den “Morris Bullnose”. Bilen kallades för MG Super Sports. Kombinationen av Morris pålitlighet och Kimbers vackra specialkarosser gjorde MG till en omedelbar succe.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen för att boka en tid för visning.

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter att auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG