Visa alla bilder

GMC CCKW 353 LWB Tipper 4,4 — 1945

Konserverad amerikansk militärhistorik från andra världskriget i form av en i välbevarad lastbil med ett ovanligt tippflak från General Motor Company tillverkad 1945.,

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Funktionell med en spännande insikt hur ett miltärfordon fungerade och hur de vårdades på den tiden."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
100 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15961
FRÖSÖN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande GMC CCKW 353 LWB Tipper?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Funktionell med en spännande insikt hur ett miltärfordon fungerade och hur de vårdades på den tiden."

Beskrivning

Den kom till Sverige i början på nittiotalet från Norge där den som Nato-utrustning hade spenderat mycket av sin tid i ett mobförråd dit den kom i efterdyningarna av andra världskriget. Under den svenska ägarlängden har bilen inte färdats på vägarna några längre sträckor. Med en på bakgaveln tydligt angiven topp/marschhastighet på 45 mph = drygt 70 km/h och en ansenlig bränsletörst är aktionsradien lite begränsande även om entusiasmen kan vara stor hos ägare och chaufför. Nuvarande ägare har kört 10 mil se'n han köpte den 2005.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1945/1945 
 • Första registreringsdatum
  1996-06-14 
 • Avläst mätarställning
  2 937 miles 
 • Kw / hk
  68 / 92 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mätarställningen står på 2 937 miles vilket motsvarar bara knappt 500 mil, men dessa mätarställningar ska tas med nypa salt. Motorn är en rak sexa på 4,4 liter och 92 hästar, låter osedvanligt frisk för sin ålder och har uppenbarligen konserverats på rätt sätt. Bromsarna har nyligen setts över och en ny huvudcylinder är monterad.

 • Skick interiör:

  Spartansk och orörd inredning, ägaren har dessutom nysydda säten som kommer att skickas till en ny ägare när ett lagerutrymme kan öppnas som för närvarande står blockerat av ett par containers.

 • Skick exteriör:

  Militär finish från back in the day och mycket utrustning. Vind- , regn- och vinterdörrarna som hängs på de lågt skurna vanliga dörrarna är i nyskick och gör sin uppgift bra. Originaldäck med bra mönster, förstås, och enligt uppgift trots allt fortfarande bra grepp på olika underlag.

 • Skick helhet:

  Spännande, värdig och fin militärlastbil att ta ner till Normandie när landstigningen på D-Day hyllas i juni varje år. Dylika fordon utgjorde en stomme i de allierades framryckningar på marken.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-05-12
Ursprungsbesiktning: 1993-05-05 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1996-06-14
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

1939-1940 utvecklade US Army Ordnance Corps 2,5 tons (2 300 kg) 6x6 taktiska lastbilar som kunde användas off-road i alla väderförhållanden. General Motors design valdes av armén och började tillverkas vid GM:s Yellow Truck and Coach division's anläggning i Pontiac, Michigan, tillsammans med 6x4 CCW-lastbilar. Senare tillverkades de även vid GM:s Chevrolet-anläggning i St. Louis, Missouri.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Frösön

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG