Visa alla bilder
Visa film

SAAB 900s Cabriolet — 1995

Saab 900 "new generation" cabriolet för de unga trendsättande Saab-entusiasterna. Varför låna farfars 900 OG cab när NG är coolare?

Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Dessa cabbar har tidigare varit underskattade och stått i skuggan av Saab 900 OG. De har börjat uppskattas av yngre entusiaster som insett hur coola, komfortabla och prisvärda de är. Med service-översyn, lite puts och nya bromsskivor är denna snart på vägen igen. Behöver in på bilprovningen för besiktning. Eftersom den fyller 30 år blir även skattebefriad enligt veteranreglerna."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
30 200SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16833
VÄNNÄS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 900s?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Dessa cabbar har tidigare varit underskattade och stått i skuggan av Saab 900 OG. De har börjat uppskattas av yngre entusiaster som insett hur coola, komfortabla och prisvärda de är. Med service-översyn, lite puts och nya bromsskivor är denna snart på vägen igen. Behöver in på bilprovningen för besiktning. Eftersom den fyller 30 år blir även skattebefriad enligt veteranreglerna."

Beskrivning

Bilweb Auctions har fått förtroendet att sälja bilarna som ingått i samlingen hos Saab Memorial Hall. Sveriges charmigaste lilla Saab-museum. Det startades av norrmannen Tron Bach som flyttade till Sverige 2011. Efter ett arbetsamt liv som hotellägare flyttade Tron till en liten gård i Sverige. Han fann sitt hem i bygden Gullsjö, Vännäs. När han hittade en sliten och bucklig Saab 92 bakom uthuset började tanken ta form. Han skulle starta ett Saab-museum för att hedra det svenska kulturarvet Saab. En bil som beundras över hela världen. Under de år som museet varit öppet har över 1000 besökare funnit till den lilla norrländska ortens Saab-museum. Tron känner att han med ålderns rätt nu ska stänga sitt museum med flaggan i topp.

Museets stängs lagom till auktionsavslutningen. Fram tills dess rekommenderar vi ett besök. Se mer info på https://www.saabmemorialhall.info/

På denna auktion finns flera bilar som vi inte kunnat plocka ut från lokalerna. För att göra det måste en av väggarna rivas ned. Detta kommer att göras vid stängningen av museet så köparna kan hämta sina bilar.



Om bilen:

Att kalla New Generation 900 för coolare än Original Generation är som att svära i Saab-kyrkan. Äldre farbröder på Saab-träffen börjar flacka med blicken och se sammanbitna ut vid ett dylikt påstående. Glöm allt snack om att 900 NG i själva verket är en Opel Vectra. Det här var tidigare ett känsligt ämne i Saab-kretsar. Ungdomarna kunde inte bry sig mindre. De gillar Saab för att bilarna är coola, prisvärda och komfortabla. Allt detta stämmer in på 900 NG. Så är du ung i ålder, sinnet eller båda på samma gång så är detta bilen för dig.

Den här cabben köptes av ägaren till Saab Memorial Hall 2015. Efter att han avnjutit bilen några somrar införlivade han den i museiutställningarna 2018. Bilen importerades till Sverige 2007 och har haft 7 ägare. Enligt mätaren har den rullat knappt 25 000 svenska mil. Till bilen medföljer instruktionsbok, äldre besiktningsprotokoll samt reservhjul och hjulnyckel.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1995/1995 
  • Första registreringsdatum
    2008-07-02 
  • Avläst mätarställning
    249726 km 
  • Kw / hk
    96 / 131 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Skinn  
  • Färg
    Mörkblå 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Motorn är en tvåliters radfyra med angiven effekt på 130hk. Femväxlad manuell med framhjulsdrift.

    Startar fint och går bra. Endast provkörd en kort sträcka vid fotografering. Suffletten löper fint vid öppning och stängning. Ytrost på bromsskivor. Behöver service och översyn samt besiktning hos bilprovningen. Senaste besiktningen var 2018. I behov av nytt startbatteri.

  • Skick interiör:

    Sitter snygg formsydd överdragsklädsel av god kvalitet monterad. Vi kontrollerade förarstolens ryggstöd under överdraget och såg att skinnet har slitage. Se bild. Resten av skinnklädseln är ej kontrollerad. Behöver en invändig rengöring.

  • Skick exteriör:

    Lacken är i normalskick för ålder och miltal. Finns lite skavanker. Bättringsmålad främre stötfångare. Skav på främre och bakre stötfångare samt höger dörr. Mindre färgsläpp/stenskott. Se bilderna. Ny sufflett monterades 2009 och den är i bra skick. 17-tums aluminiumfälgar.

  • Skick helhet:

    Tillhör de numera klassiska youngtimer modellerna från Saab. Här i tilltalande färgkombinationen blå metallic med blå sufflett.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2018-07-05
Ursprungsbesiktning: 2007-05-15 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2008-07-02 (950712)
Senast godkända besiktning: 2018-06-14
Besiktigad tom: 2019-08-31
Årsskatt: 2199 Kr
Körförbud: Ja
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: VÄNNÄS

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Mathias Casserlund

mathias.casserlund@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-08-22.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG