Visa alla bilder

Volkswagen Typ 2 Kleinbus T1 1500 — 1966

Gammal kärlek rostar, trots allt, men det är ändå en bil som är väl värd att rädda. Komplett och okrockad. Bra årsmodelll och all ekonomiplåt finns att köpa.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Export
Skicka meddelande

"Bilen har stått ute i flera år. Rost på alla vanliga ställen, men då det är en dubbeldörr har den dubbelgolv och det inre golvet ser bra ut. Rolig fritidssysselsättning är ett annat sätt att beskriva objektet."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
80 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13684
ÅMÅL
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
85 - 110 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande
Shaun Major
Värderingsman väst / Export
Skicka meddelande

"Bilen har stått ute i flera år. Rost på alla vanliga ställen, men då det är en dubbeldörr har den dubbelgolv och det inre golvet ser bra ut. Rolig fritidssysselsättning är ett annat sätt att beskriva objektet."

Beskrivning

Säljs som renoveringsobjekt. Har tyvärr fallit ur registret , men numret kan användas för ny registrering. Bilen är en T1 1966 dubbeldörr original som troligtvis gått 18600 mil. När den var ny hade den den mest vackra färkombinationen, mörkröd nedtill och gråbeige upptill (Tizianrot L555 och Graubeige L472).
Första ägaren var Sven Nilsson, privatperson i Kungsbacka, som hade bilen till 1975, då den såldes till förra ägares familj i Grums. Denna familj byggde en campinginredning, lackade bilen grön och körde på semesterresor i fyra somrar. Hösten 1979 ställdes bilen av för vintern och blev stående i trädgård under tak fram till 2020 då Fahlkes VW-renovering kontaktades för råd. Nuvarande ägare köpte bilen 2020 och har nu bestämt sig för att sälja den. Visas hos Fahlkes i Åmål efter tidsbokning på 0761-022063. Bilen ser komplett ut och är ett objekt för helrenovering. Motorn ej startad, men går att dra runt för hand med verktyg.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1966-01-01 
 • Avläst mätarställning
  84526 
 • Regnr
  FKD164 
 • Chassinummer
   
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Camping 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Inte så svårt att få igång bilen, men det här är just ett helrenoveringsobjekt inklusive allt mekaniskt.

 • Skick interiör:

  Här behöver det byggas nytt och sys nytt.

 • Skick exteriör:

  Titta noga på alla bilder, det är mycket plåtjobb på den här bilen.

 • Skick helhet:

  Titta noga på bilderna. Mycket arbete för att göra bil av den här igen, men det är ett bra utgångsmaterial och värt mödan om man kan göra mycket själv. Resan med renoveringen är en del av nöjet och resultatet blir en klassiker med förhållandevis högt värde och stor efterfrågan från hela världen.

Fakta om modellen

Splitbussen (typ 2, T1) byggdes från slutet av 1940-talet fram till och med 1967. De sista årsmodellerna var de bästa. Detta är en av dem. Älskad över hela världen för sin fina form, rymlighet och enkla konstruktion.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åmål

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-17.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG