Visa alla bilder

Volkswagen 1500 S Notchback — 1963

Renoverad Notchback med lätt sänkning och Porsche 356-kopior.Taklucka,

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Frans Johansson
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Toppskick på hela bilen. Enda anmärkning några små noppror på kromet längs stötfångaren framtill. Karossen bytt till en med taklucka i samband med renovering."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
158 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
10737
PÅLSBODA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Frans Johansson
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Toppskick på hela bilen. Enda anmärkning några små noppror på kromet längs stötfångaren framtill. Karossen bytt till en med taklucka i samband med renovering."

Beskrivning

Fint renoverad för 25 år sedan och då omlackerad i orginalkulören rubinröd. Ljus originalinredning i mycket bra skick. Milt stukad med en lätt sänkning och nytillverkade Porsche 356-fälgar. Karossen som är från 1964 är direktimporterad från Tyskland innan den användes för att renovera denna bil i Sverige. Svenska 1500 S såldes aldrig med taklucka, vilket gör det här exemplaret än mer ovanligt. Är sedan många år avställd och nu i behöv av service och eventuellt en översyn av bromsarna.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1963/1963 
 • Första registreringsdatum
  1963-01-01 
 • Avläst mätarställning
  87830 km 
 • Kw / hk
  33 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Grå vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej körd på många år, men uppstartad

 • Skick interiör:

  Hel och fin ljus originalklädsel. Mycket prydlig.

 • Skick exteriör:

  Perfekt lack och kaross

 • Skick helhet:

  En av Sveriges finaste.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus Avst. 1993-09-01
Ursprungsbesiktning 1963-01-01 (regbes)
Datum i trafik 1:a gång 1963-01-01
Besiktningsperiod - 1994-06-30
Senast godk besiktning 1993-06-01
Skattebefriad Ja
Antal ägare 10

Fakta om modellen

När produktionen av Typ 3 startade i augusti 1961 kom den först som Sedan-modellen Notchback, följd av Variant i februari 1962. Coupé-versionen TL anlände i augusti 1965 – samtidigt hade 1600-motorn premiär. Tanken från Volkswagens sida var att coupén skulle ersätta Notchback men på flera marknader gillade man sedanen bättre och samtliga modeller levde tills produktionen lades ner 1973.
Typ 3 fick en facelift 1970 med längre front, större stötfångare och de stora bakljusen.
Bakgrunden till Typ var att man efter framgångarna med Typ 1 ville utveckla modellprogrammet med en något större bil. Grundkonstruktionen med luftkyld boxermotor monterad längst bak behölls, men Typ 3 fick lite större utrymmen och var också mer bekväm att åka i. Precis som Typ 1 konstruerades bilen med en bottenplatta som karossen sedan monterades på, och fjädringen sköttes med torsionsstavar. 1,5-litersmotorn som även fanns i Typ 1 konstruerades delvis om, så att den fick lägre höjd – bland annat genom att kylfläkten flyttades. Det gjorde att man fick plats med ett litet bagageutrymme ovanpå motorn, där Typ 1 bara hade ett stuvfack bakom baksätets ryggstöd. Till skillnad från Typ 1 var motorn och bakvagnen monterade i en hjälpram som i sin tur hade gummibussningar mot karossen, vilket minskade vibrationerna och förbättrade komforten.
Två år efter premiären 1961 kom S-modellen med dubbla förgasare. Bilarna blev snart populära i rally och sedermera folkrace – vilket betyder att det idag finns mycket få fina exemplar kvar.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning enligt nedan:
·     Fredagen den 14 september kl 11-18
·     Lördagen den 15 september kl 11-18
·     Torsdagen den 20 september kl 11-18

Visningsadress: Gjuterivägen 25, 697 32 Pålsboda

Hämtning

Hämtning/utleverans sker efter tidsbokning. Under vecka 39 håller museumet öppet för hämtning fredag-söndag (28-30 september). Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0723-705928.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.
Enklare hjälp vid hämtning kan erbjudas i mån av tid

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har objekten ingått i Holmgrens Volkswagenmuseum och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG