Visa alla bilder

Rolls-Royce Silver Shadow Cabriolet 5,2l V8 — 1968

Sällsynt, handbyggd modell, en av de första cabrioleterna innan Corniche-modellen kom. Fint originalexemplar, ett smycke och raritet i varje bilsamling.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Frans Johansson
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Cabrioletmodell som bara tillverkades i 505 exemplar. Exklusivt utförande, mycket välvårdat originalskick alltigenom och trevlig att köra."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
331 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
10789
MOTALA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Frans Johansson
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Cabrioletmodell som bara tillverkades i 505 exemplar. Exklusivt utförande, mycket välvårdat originalskick alltigenom och trevlig att köra."

Beskrivning

En bil som ingår i Motala Motormuseums fina samlingar. Ovanlig, fullutrustad cab-modell som byggdes året innan cabrioleterna fick namnet Corniche.
Det här exemplaret med chassinummer CRH5040 kom till Sverige1976 och förefaller ha kvar sin originallackering. Lacken har några små repor och bättringar men ger ett mycket bra helhetsintryck. Detta är en ärlig, orörd bil i försiktigt brukat skick med korrekta springor och detaljer ända ner till den nästan kompletta verktygssatsen.
Suffletten är bytt på senare år men skulle behöva få innertaket uppspänt. Skinninredningen har patina men är fortfarande hel och samma sak gäller träarbetet.
Denna Silver Shadow Cabriolet går mycket bra på vägen och känns lite körd. Det enda som går tungt är elmotorn till suffletten, när den ska upp behövs lite handkraft..
När Rolls-Royce Silver Shadow kom 1965 var det en mycket avancerad bil med hydraulisk självreglerande fjädring från Citroën, individuell hjulupphängning och skivbromsar runt om. Silver Shadow byggdes till 1981 men cabrioletversionen fortsatte att tillverkas ända till 1996.
För visning, kontakta museichefen Johan Rahm på telefon: 070-81 58 888. Bilen visas i Motala på museets ordinarie öppettider.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  05516 km 
 • Kw / hk
  140 / 188 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  läder 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går mycket behagligt på vägen och känns inte sliten. Elmotorn till cabrioleten skulle må bra av en översyn.

 • Skick interiör:

  Orörd hel originalklädsel i ljust skinn. Bär vissa spår av ålder. Mattor i kupé och bagage kan behöva en noggrann tvätt. Innertaket behöver spännas upp.

 • Skick exteriör:

  Orörd originallackering i fint skick. Några bruksrepor och dörruppslag kan skönjas om man tittar noga. Suffletten bytt.

 • Skick helhet:

  En solid originalbil som ger ett bra helhetsintryck.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus Avst 2017-11-08
Ursprungsbesiktning 1976-04-30 (regbes)
Datum i trafik 1:a gång 1976-05-01
Besiktningsperiod - 2019-07-31
Senast godk besiktning 2017-07-14
Körförbud Nej
Skattebefriad Ja
Antal ägare 20

Ägarens kommentar

En av de finaste och mest lyxiga bilarna i varje bilsamling. Perfekt för långa och korta utflykter, bilåkning av hösta klass.

Fakta om modellen

Med Silver Shadow tänkte Rolls-Royce nytt. Med lång tradition av specialbyggda karosser kom Silver Shadow 1965 med självbärande standardkaross. Silver Shadow blev bryggan mellan det gamla och nya men den sålde bättre än någon tidigare och på 15 år såldes fler bilar än vad Rolls-Royce lyckats bygga sedan starten 1904.
Bakom Silver Shadow låg ett mycket omfattande utvecklingsarbete vilket landade i en av världens då bästa bilar. Motor och låda var förvisso samma V8 i aluminium som i Silver Cloud nu kopplad till en automatlåda från Chevrolet. Resten var dock nyutvecklat och med hydraulisk självreglerande fjädring från Citroën, individuell hjulupphängning och skivbromsar runt om var detta en mycket högteknologisk och avancerad vagn. Så dröjde det också länge innan Silver Shadow moderniserades. Silver Shadow II kom 1977. Nyheterna var kuggstångsstyrning och möjligheten att köpa den med längre hjulbas. Därefter tillverkades den till 1981 när modellen lades ner. Som cabrioletversionen Corniche fortsatte man dock att bygga den till 1996.
Bland de mer sällsynta Silver Shadow-versionerna räknas de 505 stycken Silver Shadow-cabrioleter som denna är, som handbyggdes innan den fick namnet Corniche.

Lagerort och visningsinfo

Bilen finns på Motala Motormuseum.
Visning efter överenskommelse, kontakta museichefen Johan Rahm på telefon: 070-81 58 888.

Visningsadress: Platensgatan 2, 591 35 Motala

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0723-705928.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske innan hämtning.
När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG