Visa alla bilder
Visa film

Volvo 244 Turbo B21ET — 1983

En effektfull sleeper.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"En Volvo Turbo i ett mycket bra mekaniskt skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
70 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13434
ENKÖPING
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
125 - 150 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman mitt och norr
Skicka meddelande

"En Volvo Turbo i ett mycket bra mekaniskt skick."

Beskrivning

Bilen är mekaniskt renoverad och genomgången av nuvarande ägare som har ägnat en stor del av sitt liv till att meka och tävla med Volvobilar. Bilen färdigrapporterades 16/9 1982 hos Volvo.
Motorn är renoverad för 300 mil sedan. Den fick då en 405 topp med turbons natriumventiler samt en A-kamaxel. Effekten uppskattas till cirka 200 hästkrafter/150 kw.Kopplingen är förstärkt. Bakaxeln har fått en högre slutväxel för att sänka motorns varvtal.
Den har en vattenkyld turbo för längre livslängd, Volvos intercoolersats för mer effekt samt en slungdiff för snabbare starter. Chassiet är i originalutförande vilket gör att den är mycket behaglig att färdas i. Den har också en dragkrok godkänd för 1500 kg.
Karossen är renoverad 2006 och det har börjat att krypa rost här och var under lacken. Beroende på vad man önskar av sin bil så är det en perfekt åkbil som behöver tas om hand så att inte rostbubblorna blir större alternativt att helt enkelt göra en ordentlig karossöversyn.
Bilen är besiktigad och körklar.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1983 
 • Första registreringsdatum
  1982-10-07 
 • Avläst mätarställning
  303000 km 
 • Regnr
  EZO255 
 • Chassinummer
  244462D1826725 
 • Kw / hk
  114 / 155 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell/overdrive 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Orange 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket bra tekniskt skick. Renoverad motor och drivlina.

 • Skick interiör:

  Bra skick men olika kulör på säten och dörrinsidor.

 • Skick exteriör:

  Bra bruksskick. Bubblor i lacken framför takluckan, förmodligen finns det rost där. Något skav och mindre lackbubblor finns.

 • Skick helhet:

  En bil i ett mycket bra mekanisktskick men med mindre lackproblem/rost.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2018-06-15
Ursprungsbesiktning: 1982-10-07 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1982-10-22
Senast godkända besiktning: 2020-05-06
Besiktigad tom: - 2022-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 17

Fakta om modellen

Turboversionen var den dyraste prestandamodellen av Volvos familjevagn 240. Lanseringen skedde 1980 och de första bilarna såldes som årsmodell 1981. Året efter lanserades 245 Turbo. Bilarna var dock bara för vissa marknader och några till den svenska blev det aldrig de första åren. De första 245 Turbo som såldes i Sverige fick årsmodell 1984. Sista året för Turbon blev 1985 och då erbjöds bara kombiversionen.
Förutom motorn var det en rad specifika detaljer. På utsidan var det egentligen bara fälgarna av Volvos Virgomodell och emblemen som skiljde Turbo från GLT. Inuti var det tydligare med plyschklädsel och hastighetsmätare graderad till 220 km/h. Ratten var också speciell, liksom läderdamasken runt växelspaken. Dessutom fick sedanmodellen svart innertak.
Under huven satt en B21ET med turbo från amerikanska Garrett, och med 155 hk klarade 240 Turbo 0-100 km/h på 9 sekunder. Få bilar rullar dock idag med original oljekyld turbo eftersom de byttes mot vattenkylda när de havererade. Någon Intercooler satt aldrig original, däremot fanns den att köpa via Volvo R-Sport och med en sådan monterad fick motorn hela 170 hk.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-06.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG