Visa alla bilder

SAAB 900i 2.0 Coupé Jubiléum — 1988

Ovanligt välvårdad jubileumsbil. Lite körd och går fint. Jubileumsmodellen togs fram för att fira Saabs 50-års jubileum 1987 och var i utrustad som en aero och fanns med och utan turbo.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin bil i bra skick, en säker investering, bara 300 bilar byggda som 3 dörrars coupémodell."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
45 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11642
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin bil i bra skick, en säker investering, bara 300 bilar byggda som 3 dörrars coupémodell."

Beskrivning

Fram till 2013 ägdes denna fina SAAB coupé av en Saab mekaniker i Blekinge. Den är lite körd och har varit väl omhändertagen sedan ny. Jubileumsbilarna hade särskild utrustning och inredning och var alla lackade i Odoardogråmetallic kulör med jubileums-dekorränder. Utrustad med sollucka, dragkrok,turboratt, aerovinge, kromad grill samt de så kallade Super-Incafälgarna. Rödbrun inredning med oxblodsfärgade säten i skinn matchar fint till den metallicgrå inredningen.

Bilen är i välvårdat originalskick. Endast nederdelarna på dörrarna och skärmkanter bak är professionellt åtgärdade och omlackerade för några år sedan (mycket bra gjort) .

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  1987-12-02 
 • Avläst mätarställning
  148580 km 
 • Kw / hk
  81 / 118 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  gråmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint maskinell, allt fungerar.

 • Skick interiör:

  Fin i säten och mattor, innertaket hänger dock lite.

 • Skick exteriör:

  Bra i lack och dekor. Bättring efter ytrost vid bakluckans lås.

 • Skick helhet:

  En bil som ser bra ut och är fin att köra. Bra helhetsintryck.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2018-12-12
Ursprungsbesiktning: 1987-11-26 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1987-12-02
Besiktigad tom: 2020-06-30
Senast godkända besiktning: 2018-06-21
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Ja
Årsskatt: -
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

För att fortsätta att hedra Saabs 50-årsfirande kom 900-modellen i extra häftigt utförande till modellår 1988 – året innan hade Saab 900 genomgått ett facelift med bland annat ny frontdesign som sänkte luftmotståndet med fem procent. Karossen var av den sportigaste typen tredörrars halvkombi och färgen mörk Odoardo gråmetallic. Två motoralternativ fanns, båda baserade på den klassiska tvålitersmotorn med 8-ventilstopp. Effekten är 110 hästkrafter (900i) respektive 145 hk (900 turbo). 900 Jubileum tillverkades i lågt antal, totalt endast 805 stycken där 900i-versionen tillverkades i 300 exemplar. Antal kvarvarande bilar är få, 900 Jubileum är snudd på unik raritet.
 
Tredörrarskarossen av första 900-serien (1978-93) anses som en av de allra mest kultförklarade från Saab. Designchefen Björn Envall hade låtit moderna formideal påverka honom från grunddesignen Saab 99, signerad Sixten Sason. 900i Jubileum har de läckra ”Super Inca”-fälgarna som tog det treekrade fälgdesigntemat ett steg ytterligare, tillsammans med specialstripe, kromad frontgrill och spoilerpaket ”Aero” är 900i Jubileum en sportig Saab.
 
Interiören fortsätter på det lyxiga och sportiga spåret med oxblodsfärgad skinnklädsel, tonade rutor runt om och mycket lull-lull. Taklucka, farthållare, servostyrning, centrallås, elfönsterhissar, elmanövrerade sidobackspeglar är bara några exempel ur den digra utrustningslistan för 900i Jubileum.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning på Brocenter i Olofström enligt nedan:
- Söndagen den 5:e maj kl.13:00 till 17:00

Visningsadress: Brostugevägen 1, 29342 Olofström

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Ted Gryth på telefon +46 705 65 67 27 eller maila till ted.gryth@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast fredagen den 24:e maj. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG