Visa alla bilder
Visa film

Porsche 911 Targa 2.7 — 1975

Totalrenoverad till nyskick. Allt genomgånget och bytt av professionell renoveringsverkstad under 2017-2018. Inga kostnader sparade.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"In och utvändigt, samt tekniskt helt genomgången. Lika fin som när den producerades. Inga anmärkningar och mycket fin att köra."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
465 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11792
LIDKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"In och utvändigt, samt tekniskt helt genomgången. Lika fin som när den producerades. Inga anmärkningar och mycket fin att köra."

Beskrivning

Bilen är totalrenoverad under 2016-2017 av professionell aukt. renoveringsverkstad i Lidköping - Bilen helt demonterad, blästrat plåtrent chassi och underdelen av karossen. Sedan uppbyggd med nya originaldelar och renoverad originalmotor. Inga kostnader sparade och slutresultatet är perfekt, vill vi säga. Inga anmärkningar på kaross och inredning och mycket fin att köra. Endast körd drygt 200 mil efter renoveringen.
Bilen kom till Sverige från Tyskland 1987, 12 år gammal och kördes av ägaren på somrarna, fram till 1990, då den ställdes undan. 2016 såldes den till ägaren av HRM-bil i Lidköping som letade efter en fin, rostfri tidig, lite körd (14000 mil) Targa att renovera under vintern. HRM-bil har stor erfarenhet av att renovera Porschar och köpte allt som fanns att tillgå som originaldelar, nytt, såsom bromsar, lister, lampor, inredningsdetaljer, mattor och så vidare. Arbetet tog två år och bilen har endast körts under sommaren 2018 samt använts vid utställningar.
Utrustad med 7+8 tums Fuchsfälgar, läderklädsel och dimljus.Lite speciellt chassinummer: 9115110911 och ovanlig modell med den stilrena smala tidiga G-modell-karossen i Targautförande. Finns mycket få av dessa kvar. En riktigt trevlig användbar samlarbil och samtidigt inverstering.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1987-06-30 
 • Avläst mätarställning
  2430 km 
 • Kw / hk
  110 / 150 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och växellåda renoverat. Bromsar och chassidetaljer nya.

 • Skick interiör:

  Nyskick, men lite naturliga spår av användande finns på säten.

 • Skick exteriör:

  Kaross och lack i nyskick.

 • Skick helhet:

  En av Sveriges finaste tidiga G-modell Targa. Levereras nybesiktigad.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1990-09-29
Ursprungsbesiktning: 1987-06-30 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1987-07-06
Besiktigad tom: 1992-05-31
Senast godkända besiktning: 1990-05-02
Körförbud: Ja
Skattebefriad: Ja
Årsskatt: -
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Historien om 911 är en framgångssaga som de flesta känner till. 1973 kom 2,7 liters motorn i vässat utförande i toppmodellen RS, som idag är mycket eftertraktad och den dyraste modellen av 911. 1974 kom karossförändringar på grund av nya krockregler i USA, större och uppflyttade stötfångare ,,. Detta utförande kallas G-modell och byggdes fram till 1989. En tidig G-modell med kromade lyktsargar, 2,7 liters motor och smal kaross (över bakhjulen) är idag mycket ovanlig. Bilen byggdes när Porsche sålde som sämst, på grund av energikris annat. Att det dessutom är en Targamodell, med öppningsbart tak gör bilen än med sällsynt. Tillfälle för den verklige Porscheentusiasten och samlaren att förvärva en mycket ovanlig 911-modell i toppskick.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning hos HRM Bil i Lidköping enligt nedan:
- Lördagen den 4:e maj kl 10:00 till 14:00
- Tisdagen den 7:e maj kl 09:00 till 18:00

Visningsadress: Traversgatan 16, 531 40 Lidköping

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till vår kundtjänst på
031 - 933 331 eller maila till info@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast fredagen den 24:e maj. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG