Visa alla bilder

BMW Alpina B8 3.2 E12 — 1977

Denna Youngtimer är renoverad till toppskick och har alla unika delar i behåll. En modern prestandaklassiker – vassast på Autobahn 1977!

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En av bilarna som sattes samman hos återförsäljaren gör den än mer spännande. Med den stora 3,2-litersmotorn går denna 70-talsklassiker lika bra som den ser ut."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
250 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11712
VÄSTERÅS
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW Alpina B8?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"En av bilarna som sattes samman hos återförsäljaren gör den än mer spännande. Med den stora 3,2-litersmotorn går denna 70-talsklassiker lika bra som den ser ut."

Beskrivning

En mycket ovanlig och tidig Alpina byggd på en 528. Idag renoverad och i mycket fint skick. I slutet av 1970-talet gick det antingen att köpa en komplett bil från Alpina, eller beställa de unika Alpina-detaljerna via sin återförsäljare – som här.
Detta exemplar förädlades som nästan ny till Alpina av en tysk BMW-handlare och förändringarna blev omfattande, med motorn uppförstorad till deras största alternativ – 3, 2 literssexan på 240 hk, vilket räckte för att klara av noll till hundra på 7,9 sekunder. Tillsammans med Alpinas kraftiga femväxlade låda med ettan nedåt, och förädlade hjulupphängningar – den optimala kombinationen av prestanda och familjebil.
Interiört modifierades den med Alpina-inredning, komplett med de skålade Recarostolarna i velour, Alpina-instrumenten och ratten. Utseendemässigt kompletterades sedan den tidstypiska originalkulören Pastellblau med Alpinas dekor och företagets numera så klassiska 20-ekrade fälgar.
Den här bilen med chassinummer 4770552, är noggrant renoverad av en tysk privatperson och håller genomgående mycket hög klass inifrån och ut.
Bilen går mycket fint och känns precis så tight och körglad som den ska göra.
Den speciella Alpina-inredningen har klarat sig mycket bra för att vara 40 år gammal, med bara ett ytterst litet brännhål i förarstolen, och antydan till att vara solblekt på ovankanten till det bakre ryggstödet.
Detta är en BMW som tidigt är modifierad med prestandadelar från välkända Alpina. Alltså, inte att förväxla med en vanlig E12 528.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1977/1977 
 • Första registreringsdatum
  2014-06-16 
 • Avläst mätarställning
  124000 km 
 • Kw / hk
  176 / 240 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går superfint i motor och växellåda. Hela drivlinan är noggrant genomgången i samband med renoveringen. Ny kylare. Däck 50%kvar fram och bak.

 • Skick interiör:

  Original Alpinainredning, extremt fin för att vara 40 år gammal, ett mycket litet brännhål i förarstolen. Ryggstödet bak har antydan till att vara solblekt på ovansidan. Original innertak lätt gulnat i bakkant. Nya mattor.
  Mycket prydligt bagage med ny matta och noggrant rengjort, komplett original verktygskit i obrukat skick. Eftermonterad panel med vippströmbrytare i mittkonsolen.

 • Skick exteriör:

  Mycket fint lackarbete, några mindre tvättrepor som troligen går att polera bort. Bra krom, aluminiumlisterna på b-stolpen något repiga. Backspeglarna aningen åldrade. Kromlisten runt bakrutan bär spår av ålder. Några mindre repor i glasrutan bak.

 • Skick helhet:

  Mycket fin renovering med stor omsorg lagd på det tekniska som är unikt för Alpina.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2015-03-06
Ursprungsbesiktning: 2014-06-16 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2014-08-30 (760922)
Besiktigad tom: 2018-08-31
Senast godkända besiktning: 2016-08-09
Körförbud: Ja
Skattebefriad: Ja
Årsskatt: -
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Alpina började redan tidigt under 1960-talet tävla med BMW-bilar, och snart erbjöd man marknaden sina prestandadelar – och från 1975 via ett väl utvalt nätverk av BMW-återförsäljare över hela Europa. Aningen senare började man även tillverka kompletta bilar. BMW:s 5-serie, generation E12 kom 1972 och slutade tillverkas 1982. Alpinas prestandaversioner kom i en rad motorstorlekar, från 1990 cc till 3453 cc – alla med bas i BMW:s fantastiska motorer. 1977 kunde man köpa 5-serien som Alpina 520i A4 med motor på 2 liter och 158 hk, Alpina 528i B6 på 2,8 liter och 197 hk, Alpina 530i B2 med trelitersmotorn på 227 hk, 530 B2s på 247 hk, 530i B3 på 247 hk – och med trelitersmotorn uppförstorad till 3,2 liter och 237 hk.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning hos Björkmans Bil Tunbytorp i Västerås enligt nedan:
- Fredagen den 3:e maj kl.10:00 till 17:00
- Lördagen den 4:e maj kl.11:00 till 15:00

Visningsadress: Strömledningsgatan 5, 721 37 Västerås

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till vår kundtjänst på
031 - 933 331 eller maila till info@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast fredagen den 24:e maj. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG