Visa alla bilder

Volvo PV544 Sport B18 — 1961

En riktig PV-Sport i fint bruksskick. Renoverad av säljaren under tre år.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Jan Byström
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Snygg och prydlig bil som går bra med sportmotorn med dubbla förgasare. Lite anmärkningar på finish och detaljarbete men bilen känns fräsch i motor och växellåda."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
130 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11060
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV544 Sport?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Jan Byström
Värderingssamordnare
Skicka E-post meddelande

"Snygg och prydlig bil som går bra med sportmotorn med dubbla förgasare. Lite anmärkningar på finish och detaljarbete men bilen känns fräsch i motor och växellåda."

Beskrivning

Denna bil har rullat i trakten kring Jönköping och ställdes undan för 20 år sedan. För fem år sedan köptes den av en bilsamlare i Bohuslän som renoverade bilen på sin fritid. Skärmar byttes runt om på grund av rost i kanter. Dörrarna är orörda original och har aldrig varit upplagade. Rost lagades under och baktill och sedan lackades bilen i originalkulör. Inredningen är i originalutförande, i fint skick.
Bilen hade stått undanställd länge så registreringsbesiktning krävdes för att få nya skyltar. På grund av registreringsbesiktning står det "Import" i bilregistret, men bilen har alltså varit i Sverige hela tiden och har rätt chassinummerkod och utrustning för en riktig Sport.
Utrustad med korrekta dubbla SU-förgasare, och 5,5-tumsfälgarna som var tillbehör. Bilen har även tidstypisk träratt, radio, extraljus och dragkrok. Till bilen hör även lastkorg i bakluckan.
Volvo P 544-11234 C som är angivet under rubriken handelsbeteckning i vägtrafikregistret idag betyder att bilen enligt produktionssiffror från Volvo är producerad under perioden augusti 1961 till juli 1962.

Årsmodell 1962 var för övrigt den första årsmodellen för Volvo P544 och Amazon med den då nya motortypen B18 samt 12 V elsystem. På modellen P 1800 kom dock införandet av B18 något tidigare.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1961/1962 
 • Första registreringsdatum
  2016-03-14 
 • Avläst mätarställning
  86512 km 
 • Kw / hk
  60 / 80 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Svart/grå textil/ galon 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt, går bra. Delvis renoverat motorrum, underredsmassa under hela bilen. Rostlagad under bil och i bagage, punktreparerad. Oljesöl under bil. Sport- avgassystem. Lås förardörr urfunktion. Tätningslister/gummilister runt rutor delvis torra.

 • Skick interiör:

  Säten, dörrsidor, innertak omklädda - fina och hela. Innertak behöver spännas lite. Delvis nya innermattor. Fin ratt. Instrumentpanel i bra skick, mindre slitagespår finns. Golvklädsel saknas delvis. Mindre slitage på bälten.

 • Skick exteriör:

  Omlackerad. Underarbetet är inte perfekt. Finns damm och lite apelsinskal i lack. Baklucka dåligt justerad. Framdörrar sticker ut i nederkant. Krom runt fram och bakruta buckligt. Kromgrill matt/missfärgad, övrigt krom i ok skick. Rutor slitna/repiga från isskrapa. Ser fin ut trots ovan.

 • Skick helhet:

  PV i finare bruksskick. Inget behöver göras med bilen, bara att tuta och köra. Ser mycket bra ut trots finish-anmärkningarna.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus Itrafik 2016-04-12
Ursprungsbesiktning 2016-03-14 (regbes)
Datum i trafik 1:a gång 2016-04-12(610101)
Senast godk besiktning 2017-10-18
Körförbud Nej
Skattebefriad Ja
Antal ägare 1

Ägarens kommentar

Första året med B18 Sport, som kom oktober 1961, som modell 1962. Perfekt bil som finare bruksbil på sommarhalvåret. Lättkörd, snygg och pigg!

Fakta om modellen

Volvo PV är utan tvekan den bil som lade grunden till att Volvo kunde utvecklas till att bli den biltillverkare man är idag. PV blev den verkliga folkbilen på hemmamarknaden. PV:n uppdaterades genom åren och i augusti 1961 kom nya B18-motorn som största nyhet. Man hade också passat på att förbättra kylsystemet, sett över framvagn, styrning och gått över till tolv volts elsystem. Till allas glädje var dessutom hastighetsmätaren nu graderad till 180 km/h, inte 160 som tidigare. 1961 slogs också modellerna Standard och Special 1 ihop till en modell – Favorit.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning enligt nedan:
·     Tisdag 19 juni kl. 13:00 till 18:00
·     Tisdag 26 juni kl. 15:00 till 20:00


Visningsadress: Göteborg, Agnesbergsvägen 28, 424 38 Agnesberg

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0723-705928.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning. Hämtning skall ske senast 14 dagar efter auktionsdagen, därefter debiteras 100 kr/dag i garageavgift om inte annat överenskommits.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG