Visa alla bilder

Mercedes-Benz S600L V12 — 1994

Autobahnlok med låga mil och prydligt omhuldat samlarskick. Här en bil med såväl blixtrande prestanda som gott om plats.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Frans Johansson
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket välskött lyxklassiker. Allt i utrustningsväg och svårslagen drivlina."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
105 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11031
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz S600L?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Frans Johansson
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket välskött lyxklassiker. Allt i utrustningsväg och svårslagen drivlina."

Beskrivning

S600L betyder V12 med ordentligt med prestanda och långa karossen maxutrustad med all lyx. Denna exklusiva Youngtimer med bara drygt 10 000 mil på mätaren kom från Tyskland när den bara var två år gammal och har sedan dess brukats mycket sparsamt – först av en försiktig ägare sedan av hans mekaniker som fick möjlighet att köpa bilen för fyra år sedan.
Originallacken är fortfarande mycket fin. Bagageluckan är omlackerad efter en skada men arbetet är noggrant utfört. Interiören i svart skinn har åldrats med försiktiga värdighet – det finns några försiktiga spår efter brukande, inte mer.
Bilen är utrustad med det mesta man kunde tänka sig 1994. Bland annat Softclose, elstolar med minne fram och bak (stolarnas sidostöd justeras med en kompressor), elgardin, elmanövrerad ratt och stötdämpare med justering av hårdheten. Utöver all originalutrustning sitter det även en tidstypisk eftermonterad mobiltelefon bak.
På vägen känns denna S600L mycket tight och spänstig trots sin storlek. Och vid kickdown märks tydligt vilken kombinerad komfort- och prestandavagn detta är.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1994/1994 
 • Första registreringsdatum
  1996-05-22 
 • Avläst mätarställning
  10157 mil 
 • Kw / hk
  290 / 389 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fantastiskt fint både i motor, låda och chassi. Tämligen orörd men original kylarfläkten med viskokoppling är utbytt mot en elfläkt. Nyligen besiktigad utan anmärkning.

 • Skick interiör:

  Original skinn i mycket välhållet skick. Fullutrustad och allt fungerar. Inklusive elstolarna, den elmanövrerade ratten och elgardinen bak.

 • Skick exteriör:

  Fin och prydlig originallackering. Bagagelucka – omlackerad med hög kvalitet. Sprickor i bakrutan. Mikroskopisk rostbubbla vid antennfoten. Fina fälgar men mittkåporna skulle må bra av ett nytt lager färg.

 • Skick helhet:

  Fin originallack och inredning. Tillsammans med den fantastiska V12-motorn och all lyx – har den allt man kan önska sig.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus Avst 2018-05-30
Ursprungsbesiktning 1996-05-22 (regbes)
Datum i trafik 1:a gång 1996-05-24
Besiktningsperiod - 2019-07-31
Senast godk besiktning 2018-05-09
Skattebefriad Nej
Antal ägare 2

Fakta om modellen

Mercedes-Benz fyrdörrars W140-kaross ritad av Bruno Sacco fanns i en rad modeller – och absolut längst upp i klasstegen hittades förstås exklusiva S600 som likt flera av sina småbröder även fanns som L – Lang. Hjärtat i modellen som tillverkades mellan 1991 och 1998 var förstås den 12-cylindriga V-motorn med dubbla överliggande kamaxlar på mellan 394 och 408 hk, beroende på årsmodell. Ihop med femstegad automat klarade den 0-100 km/h på under 7 s.
Våren 1994 fick S-klassen en mindre modernisering med bland annat vita framblinkers, nya stötfångare och baklampor, ny baklucka och så kallad Saccoplank – den breda listen mellan bakljusen. Nästa lyft kom två år senare, då vita bakblinkers blev standard. S600L fanns även att få bepansrad – för det stora flertalet räckte det dock med säkerhetsknappen monterad i taket. Bredvid satt mikrofonen för enkel kommunikation med polisen. Idag standard i vilken modern bil som helst. Annat var det 1994.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning enligt nedan:
·     Tisdag 26 juni kl. 15:00 till 20:00

Visningsadress: Stockholm, Augustendaltorget 2, Nacka Strand

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0739-331531.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning. Hämtning skall ske senast 14 dagar efter auktionsdagen, därefter debiteras 100 kr/dag i garageavgift om inte annat överenskommits.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG