Visa alla bilder

Volvo PV 544 B18 — 1961

Tidig B18 i ett spännande skick, inredningen säger få mil och mycket talar för det.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En PV att vara nyfiken på, samtidigt som den utstrålar ett förtroende, en bil att också lita på."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
67 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15045
ÅMÅL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 544?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En PV att vara nyfiken på, samtidigt som den utstrålar ett förtroende, en bil att också lita på."

Beskrivning

Den levererades ny i maj 1962 någonstans i Sverige, sannolikt i väster. Det är den nuvarande ägarens son och dotter som har ärvt pappans PV. De har därför inte så mycket information och kunskap om bilen i sig. Inredningen är förvånansvärt osliten och fräsch för att vara en bil som har gått drygt 14 000 mil, att mätaren skulle gått runt ett varv vid 10 000 mil, alltså. En väldigt tidig renovering som har stått sig förhållandevis väl eller en välskött lågmilare med lite exteriört fix? Vid vår dokumentation i regnet kröp vi inte under bilen. En djupdykning i arkiven och en längre research ger svaret.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1961/1961 
 • Första registreringsdatum
  1962-05-18 
 • Avläst mätarställning
  46 980 km 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg/vinyl 
 • Färg
  Ljusbrun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  B18-maskinen känns trygg och stabil, liksom resten av drivlinan. Bromsarna tar lite väl bra, ingreppet är plötsligt, en justeringssak, förmodligen.

 • Skick interiör:

  Extra fin inredning med bara några fuktfläckar på tyget, i övrigt väldigt lite slitage. Bilen har haft bilfiltar som överdrag på alla säten. Taket är snyggt, och gummimattorna i synnerhet är rena och hela.

 • Skick exteriör:

  Bilen är delvis omlackerad, och har nyanser och kvalitet som skiljer sig åt på bland annat höger framskärm och höger dörr. Men i övrigt är det ett väldigt presentabelt yttre med fint krom och detaljer. Ett par snygga original Volvo eftermarknadsbackspeglar som klämskruvas på A-stolpens listkant följer också med.

 • Skick helhet:

  En bil att göra research på, historiken kan berätta mycket mer om skicket. Eller också bara vara nöjd med det som serveras; en snygg, funktionell och tidig PV i en lite ovanligare kulör.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1996-08-05
Ursprungsbesiktning: 1962-05-18 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1962-05-18
Senast godkända besiktning: 2017-04-28
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åmål

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG