Visa alla bilder

Volvo C70 — 2001

Helt original och bästa samlarskick. Bara körd 10.800 mil. Inga anmärkningar.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bil som byggdes för hand i Volvos fakrik i Uddevalla. Ovanligt fint exemplar. Tre brukare. Inga skador eller fel."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
115 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15157
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo C70?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bil som byggdes för hand i Volvos fakrik i Uddevalla. Ovanligt fint exemplar. Tre brukare. Inga skador eller fel."

Beskrivning

Bilen är tillverkad i Uddevalla, för export och såld ny av Volvohandlare i Gelsenkirchen o Tyskland 2002 till familjen Wagemans i Appeldoom i Holland. Den stod då i skyltfönstret hos Volvohandlaren Mohag i Gelsenkirschen, nära den holländska gränsen. (Bilen kostade 26.450 Euro).
Wagemans hade sommarhus i Dalarna och ville ha en svensk sommarbil i Sverige. Helst röd och gärna manuell, så denna bil passade perfekt, orginalutrustad med finare 17 tums hjul, sportchassi, dragkrok och "Windschott" samt mörkgrå skinnklädsel (ACC mm var standard). Sommaren 2007 flyttade Wagemans till Sverige permanent och registrerade då in bilen och hade den som andrabil. De hade den i 10 år tills den såldes till en bekant i Värmland och senare till en Volvoentusiast i Broby. Alla handlingar sedan bilen var ny finns i en pärm liksom besiktningsunderlag och servicekvitton. Kamremmen byttes 2012 vid 8000 mil och efter detta har bilen bara körts på somrarna, 2800 mil, till 10880 mil, men eftersom det gått 10 år så byttes kamremmen nu igen i maj 2022. Bilen är i mycket välskött originalskick. har aldrig varit skadad eller rostig. Fin lack och inredning och trevlig stark turbomotor på 163 hkr. Bästa samlarskick för en volvoentusiast som vill ha ett fint exemplar av en modell som redan idag är en klassiker tack vare tyg-suffletten.
Bilen visas hos Autocenter Väst i Bohus, Djupedalsliden 1, vardagar 10-18, tel:0735070411.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2001/2001 
 • Första registreringsdatum
  2007-09-06 
 • Avläst mätarställning
  108709 km 
 • Kw / hk
  120 / 163 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  läder 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fyllservad, nybesiktigad och ny kamrem. Allt funkar och lirar som det skall.

 • Skick interiör:

  Hel och fin interiör, inga skador eller skav. Inga anmärkningar, allt funkar fint.

 • Skick exteriör:

  Fin klarröd lack och felfri kaross. Endast några få stenskott, men inget iögonfallande. Lite dammig i motorrummet. En polering och vaxning så blir bilen i toppskick.

 • Skick helhet:

  En av de bästa C70-cabbarna vi sett, faktiskt. Mycket välvårdad bil och bra spec. och rätt motor. Kul att köra. riktig sportbilskänsla.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-09-30
Ursprungsbesiktning: 2007-08-30 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2007-09-06
Senast godkända besiktning: 2022-03-04
Besiktigad tom: 2023-05-31
Årsskatt: 2841 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

C70 ritades av Peter Horbury och visades första gången på Paris Motor Show 1997 och då den lanserades i Europa. Året efter släpptes den i USA (Volvos största marknad). Den stegvisa lanseringen var avsiktlig för att säkerställa kvalitén av en bilmodell som var helt ny för Volvo. C70 utvecklades för att vara Volvos svar på Mercedes-Benz CLK-klass och byggdes för hand på nya fabriken i Uddevalla fram till 2003.
Vacker bil men marknaden för coupéer och cabrioletter är begränsad och bilen var dyr varför den såldes i förhållandevis få exemplar, vilket gör den till en riktig samlarbil idag. Särskilt med de med turbomotorer är eftertraktade.
Volvoentusiaster har frambringat en kult kring sportiga C70 och liknar den vid dess sportiga föregångare P1800, på grund av den nyskapande designen och ändamålsenlig prestanda och körglädje. Byggdes i bara knappt 30.000 ex.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG