Visa alla bilder
Visa film

Volvo 262 Coupé Bertone 2.7 V6 — 1979

En klassisk Volvo 262 Bertone Coupé i fint välvårdat originalskick. Låga mil och få ägare.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Såväl optisk genomgång som provkörning visar att det här är en riktigt fin originalbil, som har skötts med omsorg av ägarna. Allt är är på plats och allt fungerar klanderfritt. De senaste sju åren har den stått garagerad men startats upp regelbundet. Ny ägare bör därför gå igenom bilen och se över vätskor och annat."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
157 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15029
ESKILSTUNA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 262 Coupé Bertone?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Såväl optisk genomgång som provkörning visar att det här är en riktigt fin originalbil, som har skötts med omsorg av ägarna. Allt är är på plats och allt fungerar klanderfritt. De senaste sju åren har den stått garagerad men startats upp regelbundet. Ny ägare bör därför gå igenom bilen och se över vätskor och annat."

Beskrivning

En intressant Volvomodell som såldes ny i USA 1980 och som köptes 1989 av en svensk familj som arbetade "over there". De tog så med den hem som flyttgods och är de enda ägarna här i Sverige.

Den har körts sparsamt som entusiastbil under det ljusa halvåret och alltid varit garagerad och har servats regelbundet av en släkting som var Volvoanställd. När bilen kom till Sverige byttes hastighetsmätaren ut från miles till km/h, varvid den nya mätaren justerades till verklig körsträcka, varför det nu aktuella miltalet är korrekt. Original tygmattor, verktygssats, kompressor för däck och Volvoradio finns. Ditec-behandlad.

Bilen har varit med vid olika evenemang och fått både uppmärksamhet och utmärkelser samt varit med i tidningsartiklar. En Volvo Bertone Coupé som har väckt och väcker uppmärksamhet.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1979/1979 
 • Första registreringsdatum
  1990-05-18 
 • Avläst mätarställning
  77670 km 
 • Kw / hk
  98 / 133 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Helskinn i svart, tyg mattor 
 • Färg
  Silvermetallic och svart vinyltak 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Tight och fin, motor som svarar och automat som fungerar smidigt. Eftersom bilen stått still en tid behöver den "motioneras" och få lite mil på mätaren för att bli än smidigare.

 • Skick interiör:

  Väldigt trevlig och påkostad interiör. Från golv till tak i ett mycket fint skick med någon patina, som det skall vara.

 • Skick exteriör:

  Fin lackering, vinyltaket likaså. Underredet ser mycket fint ut. Glas och vinyl/gummi ser fräscht ut. De från USA utrustade Sealed beam-strålkastarna sitter kvar och ger vagnen ett tufft uttryck. Fälgarna är utan kantskav men något vitärjade på sina håll.

 • Skick helhet:

  Överlag en väldigt fin originalbil som har mycket kvar att ge sin nästa ägare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2005-07-01
Ursprungsbesiktning: 1990-05-18 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1990-05-18
Senast godkända besiktning: 2015-08-19
Besiktigad tom: 2017-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Volvo har genom sin historia ibland lämnat de trygga standardvagnarna och vågat sig på lite utsvävningar. Vi har sett modeller som Carioca, Volvo Sport 1900, P 1800, P1800S samt ES.

År 1977 presenterades så ett samarbete med designföretaget Carrozzeria Bertone i Italien, Volvo 262 Coupé, i grunden en 264 med två dörrar och sänkt tak, ursprungligen ett designförslag från Jan Vilsgaard. Modellen byggdes modellåren 1977-1981 i 6.622 exemplar. De första åren endast i silver med svart vinyl på taket men from årsmodell 1979 i guldmetallic utan vinyl. Året därpå försvann den ursprungliga silver- och vinylkombon men istället tillkommer svart- och ljusblåmetallic. Sista året tillkom även en tvåfärgad version i guld och nougat. Inredningen var efter den tidens Volvo-standard - höjden av lyx. Överdåd av läder i dörrsidor (skrynklat), stolar (raffigt mönstrade), stolpar, tak, ratt och mittkonsol etc. Det mesta som rörde sig, var elstyrt och tjocka fina tygmattor dämpade ljud och gav en lyxig ombonad känsla. Även bagageutrymmet, ja till och med verktygspåsen, var i härligt tjockt material. Modellen blev en klassiker redan under sin produktionstid.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Eskilstuna

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG