Visa alla bilder

Volvo 245 GL — 1993

Norrlandsbil i orört originalskick, sista årsmodellen. Välvårdad och fin men ingen lågmilare

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin originalbil som karat sig bra från rosten, lite ytrost på insidan dörrhörn finns dock, men inget allvarligt. Mycket fin att köra. Motorn låter bra och känns pigg. Stabil på vägen. Ovanligt fin inredning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
35 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15158
BOHUS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 245 GL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin originalbil som karat sig bra från rosten, lite ytrost på insidan dörrhörn finns dock, men inget allvarligt. Mycket fin att köra. Motorn låter bra och känns pigg. Stabil på vägen. Ovanligt fin inredning."

Beskrivning

Bilen såldes ny i Kalix i april 1993 och har hela tiden rullat i Norrbotten. 2004 såldes den till en person i Överkalix som hade den till 2020 då den såldes av åldersskäl, till en bilsamlare i södra Sverige. Norrbottensbilar är alltid bra, då de rullat på saltfria vägar. Sedan är solen stark på sommaren, så de brukar blekas i lacken. Men denna har klarat sig bra, originallack på större delen av bilen. Sista ägaren i Norrland körde av hälsoskäl väldigt lite efter 2014 så bilen stod i garaget i sex år innan den såldes. Bilen är utrustad med de typiska extraljusen som fanns som tillval när bilen såldes ny, samt motorvärmare och dragkrok och takreling. Typisk norrlandsutrustning.
Den är hel och fin i kaross och lack men gubbfixad vad gäller plastpanelerna på nederkant dörrarna och kofångaren fram. Dessa är fastsatta med plåtskruvar i framkanterna. Troligtvis på grund av att de är svåra att limma fast när det är kallt och de fastnar i dörrspalten om de inte sitter fast. Bra helhetsintryck trots detta och plastpanelerna är lätta att byta. Bilen visas hos Autocenter Väst i Bohus, Djupedalsliden 1, vardagar 10-18, tel:0735070411.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1993/1993 
 • Första registreringsdatum
  1993-04-13 
 • Avläst mätarställning
  298002km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  plysch 
 • Färg
  röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar direkt och är fin att köra. Senast servad och genomgången i juni 2021. Allt utom trippmätaren fungerar som det skall. Den stannade 2014 enligt anteckning i bilen, men efter det har bilen bara körts några hundra mil så vi bedömer att sammanlagda körsträckan är cirka 30.500 mil. Dubbfria allrounddäck sitter på, 50% kvar.

 • Skick interiör:

  Fin inredning, det syns inte att bilen gått 30.000 mil, mattor, innertak och säten i mycket fint skick. Dörrsidor och instrumentbräda likaså. Dörrfacket på förarsidan är sprucket och lagat, se bild.

 • Skick exteriör:

  Bilen ser bra ut, inga skador på utsidan men rostangrepp på insidan vid dörrhörn och på tröskel vid förardörren. Plastpanelernas fastsättning har vi nämnt. I övrigt är bilen välvårdad och fin i alla detaljer.

 • Skick helhet:

  En slitvarg som ser bra ut och går fint. Volvos teknik från dessa tider håller i 100.000 mil och karossen har klarat sig bra, så här får köparen en klassiker för en billig peng, som kan vara till stor nytta och glädje i många år till.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-02-04
Ursprungsbesiktning: 1992-08-20 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1993-04-13
Senast godkända besiktning: 2021-06-17
Besiktigad tom: 2022-08-31
Årsskatt: 2199 Kr
Körförbud: nej
Antal ägare: 11

Fakta om modellen

Sista två åren gjordes många bra uppdateringar på 240-modellen då den sålde bra och man tänkte ha den i programmet några år till. Men 1992 blev helt nya 850-modellen snabbt mycket populär, och man behövde mer produktionskapacitet till denna så i mars 1993 rullade den sista 240-bilen av bandet i Torslanda och kördes till Volvomuseet, där den kan beskådas. En mörkgrönmetallic Classic med sandfärgad inredning.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG