Visa alla bilder

Volkswagen Typ1 Bubbla 1200 Oval — 1957

Professionellt renoverad av expert under 2017-2018. Mycket fint originalutförande. Inredningen original.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Lika fin på utsidan som undertill och inuti. Mekaniskt helt renoverad och ny motor. Känns mycket fin att köra."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
135 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15153
BOHUS
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ1 Bubbla?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Lika fin på utsidan som undertill och inuti. Mekaniskt helt renoverad och ny motor. Känns mycket fin att köra."

Beskrivning

Bilen kördes i mellansverige fram till 1980-talet och ställdes sedan undan. En VW entusiast lämnade in bilen till Fahlke Classic car för renovering, för att kinna använda bilen som bröllopsbil. Bilen genomgick från 2017 till 2018 en professionell karossrenovering där den lyftes från bottenplattan. Även bottenplattan och chassit renoverades och ny motor monterades. (En i princip ny VW 1200 indutrimotor på 30 hkr). allt på chassit är nytt, bromsar, lager, stötdämpare däck mm. Bottenplattan är blästrad och lackad. Karossen är hellackad som isärtagen. Efter detta är allt återmonterat och det som var slitet är bytt eller reparerat. Nya mattor och nytt innertak i bilen. Säten och dörrsidor är med originalklädsel och i ovanligt bra skick, se bilder. Efter en bytesaffär fyra år senare säljs bilen nu.
Bilen visas hos Autocenter Väst i Bohus, Djupedalsliden 1, vardagar 10-18, tel:0735070411.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1957/1957 
 • Första registreringsdatum
  1957-01-01 
 • Avläst mätarställning
  34788 km 
 • Kw / hk
  24 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Agave green 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Det känns att bilen har en ny motor. Senare är också generatorn renoverad och batteriet bytt. Bilen är fin att köra. Framvagnen är sänkt några centimeter, vilket ser snyggt ut.

 • Skick interiör:

  Fräsch insida så som det skall vara, helt som original. Med de gamla sätena så ser inte bilen nyrenoverad ut utan endast mycket välvårdad, vilket vi tycker är bättre. Ger mer charm åt bilen.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin kaross och lack i origina Agave Grön kulör. Professionellt omlackad. Inga skador eller repor. Alla lister och gummidetaljer med mera är nytt. Även fotsteg och avgassystem.

 • Skick helhet:

  Jättefin och bra bubbla med den gamla charmiga ursprungliga 50-tals stilen i behåll. Bilen ser helt original ut och den är påkostad mer än 200.000 kr i renoveringsarbete vilket syns i alla detaljer och undertill. All mekanik renoverad så den är fin att köra, även på långturer eller semester. Helt körklar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2018-10-30
Ursprungsbesiktning: 1957-01-01 (typbes) (Ombes:20220614)
Datum i trafik första gången: 1957-01-01
Senast godkända besiktning: 1986-06-02
Besiktigad tom: 1988-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

Ovalbubblan byggdes 1953 till 1957. Bland de mest eftertraktade modellerna då de har det mesta av urspungsformerna och linjerna kvar, men med bättre teknik, säten, motor och bromsar. Så passa på. Helt rätt bil för kräsen samlare.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bohus

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG