Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 1 Bubbla 1303 LS Cabriolet — 1974

En klassisk entusiastbil för hela familjen, brukbar i alla väder.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En vagn i ett gott buksskick som vid provkörning upplevs stabil och väl fungerande."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
120 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15099
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ 1 Bubbla 1303 LS Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En vagn i ett gott buksskick som vid provkörning upplevs stabil och väl fungerande."

Beskrivning

En sen VW Cabriolet är en fin kombo av klassiskt utseende och hyggligt brukbar teknik. Boxermotor på 1584 kubik = 1600 och 50 hk. Elsystem 12 Volt, skivbromsar fram och en toppfart om 130 km/h räcker och blir över för rejalt med rufs i håret.

Här i en trevlig färgkombination med feta kromfälgar och däck. Importerad till Sverige 1985. Den andra ägaren här, har brukat och älskat bilen sommartid i 35 år. Fick en ny lackering för drygt 25 år sedan. Ny sufflett för tio år sedan.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1974/1974 
 • Första registreringsdatum
  1985-05-15 
 • Avläst mätarställning
  89450 km 
 • Kw / hk
  37 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4 växlad 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Blåmetallic, vit sufflett och sufflettskydd  

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt fungerar och motor går utmärkt. Nyrenoverade bromsar, ok, skivor och klossar, för ett par år sedan. Ny tank. Besiktigad UA.

 • Skick interiör:

  Säten, klädsel och innertak i gott skick med viss patina. Reglage och funktioner i gott skick. Rullbälten fram och midjebälten bak. Nyare CD-stereo.

 • Skick exteriör:

  Lackeringen ser respektabel ut men har några bubblor samt ett par små bucklor på höger dörr. Sufflett och sufflettskydd i fint skick. Glas och blankt i fint skick. Breda kromfälgar i gott skick, så även däck.

 • Skick helhet:

  En fin trevlig Cabriolet i gott bruksskick som kan fortsätta glädja nästa ägare. Det finns detaljer att åtgärda men inget akut. Sommaren är lång...

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-06-07
Ursprungsbesiktning: 1985-05-15 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1985-05-15
Senast godkända besiktning: 2021-08-19
Besiktigad tom: 2023-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Efter att produktionen av Bubblan kommit igång blev det även öppna vagnar from 1949. Fanns olika varianter, både två och fyrsitsiga men Karmann-versionerna tog över. Deras fyrsitsiga versioner hade redan från början gedigen hantverkskvalitet med god precession. Inte minst gäller det sufflettarrangemanget i hög kvalitet och gedigna material, som även fungerade vintertid. De öppna vagnarna kom att utvecklas i stort sett som en vanlig "bubbla".

De senare modellerna av VW Typ 1 blev allt motorstarkare, fick större bagageutrymme och tidstypiska inredningsdetaljer för ökad säkerhet såsom tex. inbyggda nackstöd. Till 1973 kom även en helt ny instrumentbräda samt panoramavindruta. Exteriört större baklysen och tanklucka med "fingergrepp" . Trots att det var en helt annan vagn än ursprunget, var det ändå liknande känsla. En bil att förälska sig i...

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG