Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen 1302 LS Cabriolet 1300 — 1972

Trevlig sommarbil som är servad och körklar. Slitet men väl fungerande bruksskick.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen går fint i motor och växellåda. Äldre renovering med några lackbättringar och mindre blåsor, se bilder. Inredning i normalt orenoverat skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
108 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14687
ÅMÅL
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen 1302 LS Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen går fint i motor och växellåda. Äldre renovering med några lackbättringar och mindre blåsor, se bilder. Inredning i normalt orenoverat skick."

Beskrivning

Original, äkta Karman cabriolet. Bra årsmodell, sista året med den klassiska platta framrutan och instrumentbrdan, men samtidigt moderniserade fram- och bakvagen som ger mycket bättre väghållning. Denna bil importerades till Sverige 2001 från Tyskland och första ägaren i Sverige satte på nya skärmar och fotsteg och lackade om bilen. Sedan har den rullat i Skåne och mellansverige. Bilen startar lätt och är fin att köra men behöver en in- och utvändig rengöring rekonditionering. Förhållandevis bra kaross och friskbottenplatta men några rostuppslag och ytrostpläckar finns vid kanter nertill, men inget som behöver åtgärdas, utan bilen är i helt ok bruksskick som den är. Mätarställning är nu 499 mil, mätaren går dock varvat vid 10.000 mil och vi bedömer att bilen gått 10.500 eller 20.500 mil, svårt att avgöra. Visas hos Fahlkes Classic car VW restorations i Åmål, ring: 0761022063 för visning eller vid frågor om bilen

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  2001-05-14 
 • Avläst mätarställning
  4998 km 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  konstläder  
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint i motor, växellåda och bromsar. Bra mönster på däcken. Ev. kan framvagnsinställning och balansering av däck behövas, men inget akut. Bilen är ovanligt pigg, lättväxlad och ligger bra på vägen. Helt ok bromsar. Godkänd på SBP för all framtid.

 • Skick interiör:

  Hel inredning men något nedsuttna säten. Golvmattan bytt. Innertaket helt men lätt smutsat.

 • Skick exteriör:

  Fin VW-kulör i äldre omlack med några bättringar på kanter några blåsor baktill under sufflettkanten samt vid dropplister framför dörrarna. Bra helhet och frisk kaross och bottenplatta /chassi. Ny, hel och fin sufflett i finaste Mercedes-tyg-utförande. Äldre 1960-tals utförande på baklamporna för mer retro-stil.

 • Skick helhet:

  Körklar bubbla cab i normalslitet bruksskick. Funkar fint som den är. Kan också snyggas till med ordentlig rengöring, polering och viss lackbättring. Bra helhetsintryck och användarvänligt skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-03-16
Ursprungsbesiktning: 2001-04-27 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2001-05-14
Senast godkända besiktning: 2020-04-21
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

1302 var toppmodellen när den kom hösten 1970 med Mac-Pherson fjädring och skivbromsar framtill och dubbelledad bakaxel Samtidigt sista modellen med platt framruta, innan 1303 kom 1973. 1302-modellen blir alltmer eftertraktad då det är en trevlig blandning av mer modern Bubbla-teknik och fortfarande lite av den gamla stilen, på ruta och instrumentbräda mm.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åmål

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG